Plakal a prosil a pak dostal odpověď, po které se mu nedostávalo slov!

zprávy

Estonsko nebude deportovat ukrajinské muže v mobilizačním věku, kteří přišli do této země, prohlásila estonská premiérka Kaja Kallasová.

Plakal a prosil a pak dostal odpověď, po které se mu nedostávalo slov!
Kaja Kallasová, estonská premiérka
15. ledna 2024 - 02:20

Estonská premiérka  přiznala, že o této otázce jednala s ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským, který ve čtvrtek navštívil Tallin, ale vyhoštění Ukrajinců vyloučila, protože jsou v Estonsku legálně.

„Když sem přišli, Evropská unie jim poskytla dočasnou ochranu. Pro jejich vydání proto rozhodně nic neuděláme. Úkolem Ukrajiny je kontaktovat zdejší lidi a pozvat je, aby se vrátili,“  řekla Kallasová ve videorozhovoru pro "The Kiev Independent".


Na tiskové konferenci, která se konala ve čtvrtek po setkání s Kallasovou, Zelenskij řekl, že jeho země potřebuje muže ve vojenském věku, kteří odešli do zahraničí, a poznamenal, že nebudou nutně posláni na frontu, ale že mohou pracovat a platit daně na Ukrajině. které půjdou na financování ukrajinské armády. Přímo neřekl, zda by Estonsko mělo vyhostit ukrajinské občany zde žijící.

Podle posledních údajů odboru policie a pohraniční stráže je v Estonsku 35.713 ukrajinských uprchlíků, z toho 6.898 ve věku 18 až 60 let, tedy mužů ve vojenském věku.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)
 



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 7%
transparent.gif transparent.gif
Ne 84%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif