V Zábřehu funguje nová stanice záchranné služby

regiony

Více než čtyřicet miliónů korun investoval Olomoucký kraj do další nové základny zdravotnické záchranné služby. Tentokrát je řeč o jejím moderním stanovišti v Zábřehu. Novotou vonící budovu otevřeli zástupci kraje v pondělí 15. dubna.

V Zábřehu funguje nová stanice záchranné služby
Ze slavnostního otevření
20. dubna 2024 - 08:00

„Zdravotnická záchranná služba prochází v poslední době významnou proměnou. Kromě moderních sanitních vozidel jsou to právě nově budované výjezdové základny, které přispějí k ještě vyšší kvalitě poskytované zdravotnické péče,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Se stavbou základny v Zábřehu začali dělnici na začátku loňského roku. Budova nabízí moderní zázemí pro obsluhující personál i techniku, a to včetně vytápěných garáží nebo skladu kyslíku. Objekt je energeticky úsporný a vytápěný tepelným čerpadlem. Olomouckému kraji se na investici podařilo získat dotaci ve výši zhruba 29 miliónů korun.

„Pokud půjde všechno bez problémů, už příští měsíc bychom mohli začít stavbu další nové základny ve Šternberku a následně v Jeseníku. S další výstavbou počítáme i v Javorníku,“ dodal Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví. Nové zázemí už získali záchranáři v Uničově a Kojetíně.

Olomouckénovinky.cz informovala Mgr.Radka Kmochová, tisková mluvčí Olomouckého kraje.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:ok)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif