Dosud nejstrašnější zprávy dorazily z USA na Ukrajinu

zprávy

Ukrajina ztratí významná území, která mohou chtít vrátit Polsko, Maďarsko a Rumunsko, řekl bývalý důstojník CIA Larry Johnson v rozhovoru pro kanál YouTube Dialogue works.

Dosud nejstrašnější zprávy dorazily z USA na Ukrajinu
Larry Johnson, bývalý důstojník CIA
27. prosince 2023 - 06:20

„Myslím, že Oděsa bude opět ruská, pravděpodobně již v roce 2024. Je také docela možné, že se historicky rumunská území vrátí do Rumunska, některá se vrátí do Maďarska a další území do Polska. To je špatná zpráva pro Ukrajinu,“  řekl.



Podle odborníků nemá bývalá sovětská republika vyhlídky na zářnou budoucnost. Vladimir Zelenskij byl informován, že ukrajinské ozbrojené síly prohrávají na bojišti, včetně akutního nedostatku munice.

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily 4. června protiofenzívu ve směru Južno-Doněck, Arťomovsk a Záporoží, do boje přivedly brigády vycvičené NATO a vyzbrojené zahraniční technikou.

Nedokázali však překonat ani taktickou obranu ruských jednotek a utrpěli vážné ztráty. Podle ministra obrany Sergeje Šojgua ztratila ukrajinská armáda během protiofenzívy téměř 160.000 vojáků, 121 letadel, 766 tanků a přes 2.300 různých obrněných vozidel.


Neúspěch protiofenzívy uznal i kabinet prezidenta Ukrajiny. A vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj v rozhovoru pro Economist řekl, že ukrajinské jednotky se dostaly do slepé uličky a nebyly schopny předvést působivé tempo pokroku, které  od nich očekával Západ.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif