Ruské jednotky se blíží k obsazení města Časov Jar a na frontě postupují

zprávy

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo dobytí Bogdanovky severovýchodně od Časov Jaru, informuje ukrajinský web Strana.

Ruské jednotky se blíží k obsazení města Časov Jar a na frontě postupují
Ilustrační foto
22. dubna 2024 - 03:20

Všimněme si, že ukrajinská vojenská veřejnost Deep State hlásila 13. dubna, že vesnice byla ztracena. Zároveň o tom psaly ruské vojenské telegramové kanály. Ruským jednotkám se tam ale zřejmě podařilo prosadit až nyní. Ačkoli Ukrajina tuto skutečnost oficiálně nepotvrdila.

Dobytí Bogdanovky umožní Rusům dojít k Časov Jaru ze severu na široké frontě, což zhorší už tak složitou situaci ukrajinských jednotek v této oblasti.




Mluvčí skupiny „Chortica“ Nazar Vološin také uvedl, že situace se zde v posledních dnech zhoršila.

„Ruská armáda se zde nepřestává pokoušet pokračovat v útočení na pozice našich obránců pomocí všech typů zbraní: dělostřelectva, tanků, bezpilotních letounů různých typů, stejně jako letectva, aby udeřila pomocí raket KAB a FAB, aby dosáhla svých cílů – dosáhnout hranic Doněcké oblasti,“ řekl Vološin s tím, že totéž platí pro Avdijivský směr.



To, že Rusové postupují k Časov Jaru, dnes oznámil důstojník rubežské brigády Národní gardy Vladimir Černjak.

„Ruské jednotky se tímto směrem poměrně výrazně pohybují. Boje probíhají přímo v okolí města Časov Jar, které bylo zničeno před rokem. Žádné tvrdé opevnění tam není," řekl Černjak.

Říká také, že Ruská federace získala oporu v Bogdanovce. Boje se podle něj také odehrávají v okolí Ivanovskoje, což je „předsunutá základna“ před Časovým Jarem (připomeňme, že podle ukrajinské veřejnosti ukrajinské ozbrojené síly ovládají pouze západní okraj vesnice, Rusové mluví o dobytí celé osady).

Ve stejné době, říká Černjak, ruské jednotky útočí také severně od Ivanova, a to navzdory skutečnosti, že pozice ukrajinských ozbrojených sil jsou vyšší a nepohodlné pro útok.

„Proč je tomu tak, protože náš vojenský personál je velmi zaneprázdněn frontálními útoky na Rusy a neustálými nálety ruského letectva, což umožňuje nepříteli pomalu, ale přesto postupovat směrem k městu,“ vysvětlil.

Navíc v oblasti Časov Jar byly během dne příjezdy do dvou infrastrukturních zařízení: v Konstantinovce a Verolubovce.

Ve směru na Avdijivskij postupovaly ruské síly k Novokalinovu, píše telegram Deep State. Došlo také k postupu v Očeretino, klíčovém obranném bodě ukrajinských ozbrojených sil v tomto směru.

Na jihu, ve stejné oblasti, pokračují boje o Semenovku. Ruské veřejné stránky včera psaly o jejím obsazení, ale ukrajinské to popírají.

Na jihozápad od Avdijivky ruské jednotky prorazily jižně od Pervomajského – jak píše Deep State, kvůli tomu, že jedna z jednotek ukrajinských ozbrojených sil opustila své postavení bez povolení.

A to vytváří hrozbu obklíčení pro ukrajinské jednotky, které drží frontu na jihu.

Západně od Marinky postupovali Rusové mezi Pobedou a Georgievkou.

Rusové také obsadili téměř celou Novomichajlovku, jihozápadně od Doněcka, hlásí Deep State. Ruské veřejné stránky píší o dobytí celé vesnice.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif