Co Česká televize za to, že ji posíláme 135 korun měsíčně, (po)dělala

politika

Česká televize, které každý měsíc posíláme 135 korun měsíčně, se při příležitosti oslav 75. výročí vypuknutí Slovenského národního povstání (SNP), kdy se v srdci povstání v Banské Bystrici konala mimo jiné i vojenská přehlídka, moc nevyznamenala.

Co Česká televize za to, že ji posíláme 135 korun měsíčně, (po)dělala
Záběr z televizního přenosu z vojenské přehlídky z Banské Bystrice
30. srpna 2019 - 08:15

Přestože Českou republiku na oslavách 29. srpna 2019 dopoledne zastupovali tři ze čtyř nejvyšších ústavních činitelů a to premiér Andrej Babiš, předseda Senátu Jaroslav Kubera, předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a ještě  ministr obrany Lubomír Metnar, z Banské Bystrice, kde oslavy probíhaly, v přímém přenosu televizní koncesionáři  viděli jen vstupy slovenského zpravodaje Petra Obrovského a slyšeli rozhovory ze Slovenska a z Prahy především s vojenskými historiky.

V odpoledním vysílání se celého televizního přenosu ze samotné vojenské přehlídky převzatého od slovenské televize čeští televizní koncesionáři nedočkali. Kromě několika záběrů ze začátku vojenského defilé v Banské Bystrici už čeští diváci více neviděli. Někteří se v textu uvedeném na liště možná dozvěděli, že přenos slovenské televize mohou sledovat na webu ČT24, ale kdo tu lištu čte?

Nu a co místo přehlídky slovenské armády uspořádané v historii samostatného Slovenska teprve potřetí televizní diváci viděli?  Normální zpravodajské relace s příspěvky, které už viděli mnohokrát předtím a ještě několikrát poté.

"Je podivuhodné, že každým druhým vydáním  televizního týdeníku Objektiv provází ve slovenštině televizní moderátorka aniž by to bylo z důvodu, že by tento pořad přebírala některá ze slovenských televizí, tak na druhé straně ze Slovenska ČT není schopna na 90 minut převzít přenos přehlídky, která by byla rozhodně zajímavější než opakované denní zpravodajské příspěvky," má jasno jeden z televizních koncesionářů, který, jak přiznal, nezaregistroval žádné viditelné výsledky vzájemné spolupráce české a slovenské nekomerční  televize.



"Kdyby ovšem nějaký šílenec někde v Americe postřílel pár spoluobčanů, tak se okamžitě přeruší program a dvě hodiny a možná i déle posloucháme, jak se to stalo. Ovšem dění na Slovensku, ke kterému máme nejblíže, zůstává pro českého koncesionáře velmi omezené," uzavřel svůj komentář jeden z diváků českého kanálu ČT24.

(ps, ceskátelevize.cz,  Prvnizpravy.cz, foto: z TV)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif