Komu otrávený Navalnyj slouží více než zdravý? Těm, co s tím otravují?

politika

K otravě ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného byla nade vší pochybnost použita nervově paralytická látka ze skupiny novičok. To bylo napsáno v prohlášení, které zveřejnil mluvčí kancléřky Angely Merkelové a německé vlády. Jak by veřejnost měla tyto informace vnímat?

Komu otrávený Navalnyj slouží více než zdravý? Těm, co s tím otravují?
Selským rozumum
3. září 2020 - 08:30

Komu otrávený Navalnyj slouží více než zdravý?

„To je správná otázka pro nezabedněné trochu myslící lidi, kteří trochu přemýšlejí nad zprávami, které nám předkládá například zpravodajství České televize a další média. Třeba si odpovězte na otázku... Kdo znal jakéhosi opozičního vůdce Alexeje Navalného předtím, než jej údajně někdo v Rusku otrávil? Málokdo, ale je náhoda, že teď je to hrdina současnosti v Německu? Proč se zrovna Německo hodně okatě snaží z toho udělat událost Evropy a zemí NATO. Proč se tak angažuje český ministr Petříček v této kauze? Přitom stačilo tak málo. Vybrat si Navalného, pokusit se jej otrávit a pak z toho udělat příběh těchto dnů," řekl student politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu.

Jenže v Německu mají důkazy zjištěné v tamější  nemocnici. Navalnyj byl otrávený v Rusku?

„To je sice asi pravda, ale položme si otázku, kdo by měl mít zájem jej otrávit?  Lidé kolem prezidenta Putina? To může tvrdit jen hlupák. Poněkud málo neznámý Navalnyj nebyl pro Putina žádným soupeřem pokud zůstane neznámým. A jak se asi může takový opoziční politik zviditelnit? Proč se jej nepokusit otrávit, ale pozor, opoziční politik nesmí přitom umřít. Zájem Navalného otrávit mohli mít však nepřátelé současného prezidenta. A těch může být i pár v samotném Rusku a hlavně jsou jich mraky v zahraničí. A těm zdravý Navalnyj byl k ničemu, když jej nikdo neznal, ale otrávený, to už je něco."

Kdo jej tedy mohl otrávit a proč se do toho vyšetřování zapojilo Německo?

„Otrávit Navalného mohl kdokoliv, kdo za to dostal zaplaceno a to mohl být klidně i Rus. Důležité bylo  otrávit Navalného v Rusku. Nu proč je tak nepřehlédnutelně ve vyšetřování otravy aktivní Německo? No, vždyť současné Německo má tolik problémů, že je už konečně potřeba obrátit pozornost na nějaké jiné události,  než na zkoumání, jak moc byli v Berlíně policií zmlácení demonstranti protestující proti nošení roušek nebo na problémy s migranty, kteří čas od času nějakého Němce zabjjí nebo nějakou Němku znásilní."

Jak to skončí?

„Ta otázka je špatně položená. Vždyť to teprve všechno začíná a jen tak skončit nemůže, když se už do toho tolik investovalo pořínaje letadlem, které dopravilo opozičního politika z Ruska do Německa a vše pokračuje ne zrovna levným pobytem otráveného pacienta v německé nemocnici. Kdopak to všechno financuje? Ať potom pátrají česká  média zejména ta údajně  nezáviská."   


Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu Prvnizpravy.cz   zde ...


(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif