Proč chce přejmenovat nábřeží vnuk vojáka Svobodova armádního sboru?

politika

Vystoupení moderátora České televize Jakuba Železného, který v rozhovoru s hosty v pořadu Události, komentáře řekl ... "Mezi nábřežím Na Františku a nábřežím, které se jmenuje bůhvíproč po komunistickém prezidentu Svobodovi?“ si všiml poslanec Jiří Valenta.

Proč chce přejmenovat nábřeží vnuk vojáka Svobodova armádního sboru?
Záběr z pořadu, ve kterém došlo ke zpochybnění názvu Nábřeží Ludvíka Svobody
18. července 2020 - 08:30

„Ještě ani nedozněla jeho poslední aféra, kdy veřejně, zcela neprofesionálně, deklaroval, že: „Okamžitě vyhodí v jeho pořadu ze studia kohokoliv, kdo se, byť jen slovem, dotkne památky Milady Horákové“, a již se podivuhodně protěžovaná hvězda pana redaktora opět „zazářila“. To v souvislosti, když se ptal ministra Havlíčka na jeho časový střet dvou ministerských funkcí způsobem, cituji: „Nejsou právě toto ty chvíle, kdy si člověk neumí představit, jak pendlujete mezi nábřežím Na Františku a nábřežím, které se jmenuje bůhvíproč po komunistickém prezidentu Svobodovi?“ ... napsal ve svém komentáři poslanec Jiří Valenta upozorňující na podivnou politickou činnost jednoho z šesti moderátorů zpravodajských pořadů České televize Události a Události,komentáře Jakuba Železného.

Nechce se věřit, že zpochybňování názvu Nábřeží Ludvíka Svobody pojmenovaného po  "komunistickém prezidentovi", jak doslova řekl Jakub Železný, pronesl vnuk, jehož dědeček  bojoval v armádním sboru, jemuž velel právě Ludvík Svoboda, který se se svými spolubojovníky vrátil přes spáleniště, přes krvavé řeky do vlasti z Buzuluku do Prahy.




Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu Prvnizpravy.cz   zde ...


(ps, Prvnizpravy.cz, ČT24 Události, komentáře najdete v čase 14:40, foto: snímek z ČT24) 



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif