Agresivní Joe rozdává příliš mnoho bianco šeků

zprávy

Americký prezident Joe Biden rozdává příliš mnoho bianco šeků, říká bývalý ředitel komunikace Reaganova Bílého domu a známý autor Patrick J. Buchanan.

Agresivní Joe rozdává příliš mnoho bianco šeků
Joe Biden, americký prezident
25. července 2022 - 06:20

Během 18 měsíců ve funkci vydal Biden pozoruhodný počet varování a hrozeb ohledně toho, co by udělal jako vrchní velitel, kdyby byl napaden, čímž by ohrozil svou vlastní důvěryhodnost a důvěryhodnost své země.

Na otázku před cestou na Blízký východ, zda by použil sílu, aby zabránil Íránu získat jaderné zbraně, Biden odpověděl: „Pokud by to byla poslední možnost, ano."

Během cesty USA a Izrael podepsaly společný závazek odepřít Íránu jaderné zbraně. Nyní jsme zavázáni.

Vzhledem k tomu, že USA v tomto století vedly na Blízkém východě již pět válek – Afghánistán, Irák, Sýrie, Libye, Jemen – člověk by si mohl myslet, že země bude opatrná připravovat se na další válku s jednou z největších mocností na Zemi.

Když ruský prezident Vladimir Putin viděl  zahraniční síly na Ukrajině, tak opakovaně žádal o ujištění, že Ukrajina nebude přijata do NATO, protiruské aliance, Bidenova administrativa odmítla.

Následovala únorová invaze a mezi Bidenovými následnými hrozbami byl jeho požadavek na Putinovo odstranění fakticky prohlášen za válečný cíl.

„Proboha, tento muž se nemůže udržet u moci," hřímal Biden v Polsku, prohlášení narychlo odvolali zaměstnanci Bílého domu.

Kromě zbraní, které dodáváme na Ukrajinu – dělostřelectva dlouhého doletu a raket – Biden na summitu NATO v Madridu oznámil, že USA posílí svou vojenskou přítomnost v Evropě.

Stálé velitelství V. sboru americké armády se má přesunout do Polska. Ve Spojeném království mají být nasazeny dvě další letky stíhaček F-35. Další kapacity protivzdušné obrany mají být převedeny do Německa a Itálie. Rotace amerických jednotek v pobaltských státech by se měla zvýšit. Americké jednotky mají být přesunuty do Rumunska.

Americké síly v Evropě se mají zvýšit ze zhruba 60 000 na 100 000 a Biden slíbil, že Putinova invaze „neskončí ruskou porážkou Ukrajiny na Ukrajině“.

Ale jak Biden zaručuje, že ruská invaze bude vrácena, pokud Putin sroluje Donbas, není vysvětleno.

Od začátku války mezi Ruskem a Ukrajinou dal Biden Švédsku a Finsku také válečné záruky podle článku 5 tím, že jim slíbil vstup do NATO.

Od Arktidy po Černé moře a od Islandu po Estonsko je nyní 30 evropských národů, které jsme povinni bránit.

V roce 2021 Biden poukázal na to, že americko-filipínská smlouva o vzájemné bezpečnosti z 50. let 20. století znamenala, že USA budou bránit Manilu, pokud by se pokusily získat skály a útesy v Jihočínském moři, které si také nárokovali a okupovali Číňané. síly.



Válečné záruky USA v naší smlouvě s Japonskem se podle Bidenova Bílého domu rozšiřují také na ostrovy Senkaku, na které si Čína také nárokuje.

V květnu v Tokiu, když se ho reportér zeptal, zda je připraven „zapojit se vojensky na obranu Tchaj-wanu“, odpověděl Biden rázným „ano“.

„To je závazek, který jsme přijali," řekl prezident.

Není to tak. USA opustily svou formální povinnost bránit Tchaj-wan v roce 1979 a nahradily spojeneckou smlouvu zákonem o vztazích s Tchaj-wanem, který zavazuje USA pomáhat Tchaj-wanu v obraně.

Představitelé Bílého domu se opět pokusili odvolat Bidenovo prohlášení, že budeme bojovat za Tchaj-wan, protože americká politika od cesty Richarda Nixona do Pekingu říká, že Tchaj-wan „je součástí Číny“.

Vypsali jsme desítky bianco šeků národům nejen v Evropě, ale i na Středním východě a v Asii, aby přijely bojovat za obranu svých hranic.

Přesto naši nejdůležitější hranici, americko-mexickou hranici, překročí každý měsíc čtvrt milionu migrantů, z nichž nejhorší přinášejí fentanyl, který loni zabil 100 000 mladých Američanů.

A bojovný Joe s tím neudělal téměř nic.

(rp,prvnizpravy.cz,pi-news,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif