Brazilský prezident: Jezte méně a na záchod choďte obden!

zprávy

To nevymyslila švédská aktivistka Greta Thunbergová, ale touto odpovědí na otázku novináře jak chránit životní prostředí, ji možná trumfne brazilský prezident Jair Bolsonaro.

Brazilský prezident: Jezte méně a na záchod choďte obden!
Jair Bolsonaro, brazilský prezident
12. srpna 2019 - 09:01

„Na záchod každý druhý den, je řešení navrhované brazilským prezidentem Jairem Bolsonarem na ochranu životního prostředí.

„Potřebuješ jen sníst trochu méně, pokud mluvíš o záchraně životního prostředí, prostě musíš na záchod každý druhý den, bude to pro každého lepší,“ řekl ironicky brazilský prezident před prezidentským palácem novináři na jeho otázku jak chce prezident přispět k ochraně životního prostředí.

„Když vidíme, že světová populace roste o více než 70 milionů ročně, potřebujeme politiku plánování rodiny," pokračoval prezident.

„Nenuťte mě říkat, že obhajuji antikoncepci," dodal s odkazem na jeden z předních deníků v Brazílii, který je často velmi kritický vůči vládní politice.

„Můžeme pozorovat, že vzdělaní lidé mají méně dětí, jsem výjimka z pravidla, mám jich pět," uzavřel Bolsonaro.


Bolsonaro vyvolal v posledních týdnech prudký spor zpochybněním oficiálních údajů o odlesňování v Amazonii, které v červenci ve srovnání se stejným měsícem minulého roku vzrostl na  278%. V pondělí označil za „špatné Brazilce“ ty, kteří se „odvažují zveřejňovat nepravdivé údaje o naší Amazonii“.

(rp,prvnizpravy.cz,lexpress,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif