Uprchlíci ve Vučjaku: To je tikající časovaná bomba u bran EU (VIDEO)

zprávy

<< VIDEO >> Podívejte se na šokující video, ukazující pohyb migrantů z východu Evropy.

Uprchlíci ve Vučjaku: To je tikající časovaná bomba u bran EU (VIDEO)
Migranti na venkovské silnici
22. října 2019 - 07:20

Video již několik dní způsobuje rozruch na internetu a ukazuje zdánlivě nekonečný proud mužských uprchlíků, kteří se pohybují pod dozorem policie na venkovské silnici.

Nahrávka je pořízena v oblasti severobosenského města Bihač.  

V Bihači způsobují nelegální migranti problémy. Migranti žijí v parcích a opuštěných budovách. Město postrádá finanční prostředky na péči o uprchlíky.

Částka čtyř milionů bosenských konvertibilních marek (jedno euro = 1 955583 KM) poskytnutá vládou v Sarajevu za tímto účelem pro Bihač, byla převedena do kantonu Una Sana, ale byla zabavenou místní vládou místo toho, aby byla vyplacena příslušným orgánům v Bihači.


Město tedy nevědělo, co dělat, ale poslalo všechny nelegální migranty do uprchlického tábora Vučjaku. V utečeneckém táboře ve Vučjaku, vzdáleném asi 10 kilometrů od města Bihač jsou umístěni jenom muži.



„Poté, co Bulharsko a Maďarsko zavedly přísné hraniční kontroly a zabránily migrantům ve vstupu do jejich země, migranti přišli do Bosny. V loňském roce vstoupilo do země 25.000 migrantů. Úřady odhadují, že asi 9.000 z nich stále žije v zemi. Nechtějí však zůstat v Bosně nebo ve východních členských státech EU, ale spíše pokračovat ve své cestě do západních států EU, jako je Německo, Francie a Rakousko, za lepším životem. Z 9.000 migrantů žijících v zemi je podle úřadů pouze 8 procent uprchlíků a zbytek jsou ekonomičtí migranti.

Vzhledem k číslům zveřejněným N1 existují dvě otázky: Pokud v loňském roce vstoupilo do Bosny 25.000 přistěhovalců, zůstalo jich jen asi 9.000, kde je zbývajících 16.000? A kam půjde zbývajících 9.000?

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 78%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif