Natural za 50 korun? Vejce za 6? Konec Twitteru?

byznys

Jakkoliv se zdálo, že poslední roky bude jen stěží něco překonávat, a že po covidovém martyriu by se celá společnost mohla znovu nadechnout, rok 2022 ukázal, jak daleko se tento optimistický předpoklad nacházel od reality.

Natural za 50 korun? Vejce za 6? Konec Twitteru?
Ilustrační foto
31. prosince 2022 - 10:30

Ruská invaze na Ukrajinu vše převrátila ještě více vzhůru nohama a postavila civilizovaný svět před celou řadu nových výzev. Hledat odpovědi na otázku, jakým směrem se bude planeta v příštím roce otáčet, je stále složitější, bookmakeři Fortuny se o to ale i tak pokusili v rámci tradičních novoročních speciálů. Bude benzin (3,5:1) a nafta (4:1) za 50 nebo naopak jejich cena padne pod 35 korun (2,5:1)? Bude vejce za 6 (7:1) nebo se spíš vrátí pod 3 koruny (10:1)? A co máslo, za 65 (3:1) nebo pod 40 korun (9:1)? Svět sportu pro změnu zaplavuje fenomén MMA. Přivábí organizace Clash of the Stars šampiona UFC Jiřího „BJP“ Procházku (30:1), Leoše Mareše (46:1) nebo Štěpána Kozuba (50:1)?

Hodně práce dozajista čeká nového prezidenta. Šance, že by v novém roce nejel na Slovensko, je s ohledem na kurs 100:1 minimální, další jeho kroky pak nepochybně povedou do Německa (1,75:1), Polska (2:1) nebo na Ukrajinu (3:1). Výzvou pak bude provětrání hradního ansámblu. Alespoň minimální šanci obhájit svoji pozici má z trojice Mynář (100:1), Ovčáček (77:1), Kruliš (15:1) snad jen posledně jmenovaný. Vedle výjezdů se každoročně řeší i návštěvy světových autorit. Na jedné straně se nabízí Joe Biden (20:1) nebo král Karel III (10:1), na druhé pak Si Ťin-pching (25:1) nebo Vladimir Putin (50:1), který by se třeba v rámci světového turné mohl přijet omluvit. Nejlepší kurs 6:1 má nicméně papež František.

Zmiňovaný bojovník Jiří „BJP“ Procházka, jehož těžké zranění zasáhlo snad každého sportovního fanouška, spíše než angažmá v Clash of the Stars, podle bookmakerů obhájí v kursu 1,8:1 titul šampiona v UFC, případně získá ocenění sportovec roku (10:1). Zapomínat nelze ani na tradiční hvězdy. David Pastrňák by při aktuální formě mohl být nejlepším střelcem NHL (10:1) a stal by se nepochybně největší hvězdou národního výběru na MS (4:1). Na návrat do Havířova je ale s ohledem na kurs 8888:1 přeci jen příliš brzy. Na výhru Ledecké v závodě světového poháru je kurs 3:1, Martina Sáblíková a její vítězství na trati 3000 metrů má kurs 10:1.



Z pohledu globálního dění byl v končícím roce jednou z nejzajímavějších postav Elon Musk. Jeho šachy s Teslou, se satelity Starlink nebo tanečky kolem Twitteru zdvihají obočí nejednomu analytikovi. Je zcela evidentní, že v jeho podání skutečně nic není nemožné, proto sázku na to, že Twitter prodá, v kursu 10:1 určitě někdo zkusí. Pravděpodobnost, že se mu to celé rozpadne pod rukama v kursu 50:1, je už o poznání nižší. Stejně jako možnost, že by v kursu 30:1 třeba následně koupil Metu,“ glosuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.    

Našince ale jistě bude více zajímat domácí dění. Zde bookmakeři nabízejí kurs 3:1 na to, že nezaměstnanost v Česku překoná hranici 4 % a kurs 4:1 na to, že průměrná měsíční mzda překoná 45 tisíc korun. Z tuzemských osobností byl velmi frekventovanou postavou Pavel Nedvěd. Ten nejdříve fanoušky překvapil vztahem s Darou Rolins, následně koncem ve vedení Juventusu. Do příštího roku se tak nabízí v kursu 3,5:1 svatba, v kursu 25:1 účast ve StarDance, v kursu 50:1 pozice sportovního ředitele ve Slavii a v kursu 150:1 role majoritního akcionáře v konkurenční Spartě. Vedle Nedvědovo svatby si sázkaři specialisté mohou podat tiket i na to, jestli nějaká ta veselka neproběhne v podání Jaromíra Jágra (6,8:1) nebo na ose Kolečko – Vígnerová – Nesvačilová.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif