Danuše Nerudová promluvila a Hašek se nestačil divit

politika

Někdejší prezidentská kandidátka a také kandidátka do Evropského parlamentu Danuše Nerudová má pochopení pro ty, kteří se bouří proti tomu, že by bránili zemi. Netrvalo to dlouho a na sociálních sítích to pěkně schytala.

Danuše Nerudová promluvila a Hašek se nestačil divit
Danuše Nerudová
1. března 2024 - 06:05

„Tahle země na mladé kašle. Chtěli manželství pro všechny, nemají ho,“ poznamenala mimo jiné. Diskuse ohledně obrany země vznikla poté, co generál Karel Řehka, náčelník generálního štábu, hovořil o návratu povinné vojny, prezident Petr Pavel přidal téma administrativních odvodů.

Na vyjádření neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové zareagovala na sociálních sítích řada politiků a osobností. Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO) např. napsal:

„Mladá, pohledná a chytrá-Tahle země mladým dává zdarma vzdělání, včetně vysokoškolského (o tom by měla paní něco vědět), tahle země jim jako členský stát EU dává svobodu pohybu v rámci Schengenu bez pasu, pro cestování ve světě jeden z nejsilnějších pasů vůbec, tato země dává mladým dosud příležitost žít v jedné z nejbezpečnějších zemí Evropy a světa, tato země dává mladým příležitost pracovat, podnikat či se věnovat svobodným povoláním, přičemž žijí ještě stále v demokratickém svobodném státě. Jejich předci bojovali a umírali za tento stát a možnost být jeho občanem a přitom neřešili počet pohlaví, manželství pro všechny a podobná pseudotémata - bojovali za vlast, za národ, za sebe i svoje děti. Že si paní profesorka myslí, že kvůli neuzákonění manželství “pro všechny” nechce mladá generace bránit svoji zemi, považuji za neuvěřitelné. Souhlasím s jediným - veřejný sektor v ČR se vykašlal v posledních letech na řešení problematiky dostupného bydlení a to je výzva pro celou politickou scénu v ČR i v EU," okomentoval na svém facebooku výrok Danuše Nerudové advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.


(jar, prvnizpravy.cz, screen: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif