Fiala varuje před vládní propagandou proti svobodě projevu

politika

Ministerstvo vnitra rozjelo letákovou kampaň proti "lžím" odkazující na webovou stránku, jejímž hlavním heslem je „Nebát se a nenaletět“. Kampaň potrvá až do konce příštího roku a vyjde na desítky milionů korun.

Fiala varuje před vládní propagandou proti svobodě projevu
Radim Fiala (SPD)
26. listopadu 2023 - 06:30

Účel této kampaně ale zůstává nejasný a web poloprázdný. Od opozičních politiků proto sklízí tvrdou kritiku.

„To je fakt neuvěřitelné, za jaké nesmysly utrácí Fialova vláda a Vítem Rakušanem (STAN) řízené ministerstvo vnitra. Ministerstvo vnitra rozjelo letákovou kampaň proti "lžím" odkazující na webovou stránku, jejímž hlavním heslem je "Nebát se a nenaletět“. Kampaň potrvá až do konce příštího roku a vyjde na desítky milionů korun. Účel kampaně ale zůstává nejasný a web poloprázdný.

Lidé podle nás nepotřebují, aby se z jejich peněz platila propaganda namířená proti svobodě projevu. Heslo kampaně „Nebát se nenaletět“ je opravdu výsměch, protože řada voličů nalítla Fialově pětikoalici, přestože ta slibovala nezvyšování daní či snížení zadlužení a ekonomický růst, přestože dělá pravý opak. Strany pětikoalice získaly hlasy na základě dezinformací. Sám Rakušan a Fialova vláda podle mého názoru lže, když tvrdí, že Migrační pakt EU neznamená přerozdělování imigrantů či placení výpalného za jejich nepřijmutí.



Další tragikomická věc je, že samotná propagandistická stránka zároveň varuje, že informace a doporučení v archivních článcích „odpovídají době jejich publikování a provozovatel webu nenese odpovědnost za škodu způsobenou nesprávnou informací nebo radou, kterou by si čtenář udělal na základě článku, který v důsledku plynutí času obsahuje již neplatnou právní úpravu“..., poznamenal na adresu Rakušanovy kampaně za desítky milionů korun místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala.

Kolik už se utratilo?

Na dotaz redakce deníku echo24 Ministerstvo vnitra odpovědělo, že kampaň už vyšla od minulého roku na přibližně 21,3 milionu korun včetně DPH. Šlo patrně především o náklady spojené s výrobou letáků. Samotný návrh, provoz a správa webu nicméně podle mluvčího vnitra Ondřeje Krátošky nepřesáhla do současnosti částku 40 tisíc korun.

Psali jsme:

Ministerstvo podle něj oslovilo pro spolupráci také kraje a některé z nich poskytly zdarma prostor v tištěných periodikách nebo v městské hromadné dopravě.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?