Globální podpora Izraeli klesá, říká analytik Sonnet Frisbie

politika

Podle dat, která časopis Time získal od výzkumné společnosti Morning Consult, v 42 ze 43 zemí došlo ke snížení podpory Izraeli. Time uvedl, že od 7. října došlo ke snížení podpory Izraeli na celosvětové úrovni.

Globální podpora Izraeli klesá, říká analytik Sonnet Frisbie
Sonnet Frisbie, analytik
24. ledna 2024 - 07:03

Anketa zahrnovala 43 zemí z 6 kontinetnů
V průzkumu výzkumné společnosti Morning Consult byly zahrnuty odpovědi 300 až 6 000 respondentů z 43 zemí ze šesti kontinentů, shromážděné v období od října do prosince 2023, uvádí se na serveru Time.

Z pozitivního na negativní
Podle výsledků v Číně, Jihoafrické republice, Brazílii a dalších latinskoamerických zemích došlo ke změně většinově "pozitivního" názoru na Izrael na "negativní".

Ve státech, jako jsou Japonsko, Jižní Korea a Velká Británie, které již měly "negativní" názor na Izrael, došlo k výraznému poklesu podpory pro tuto zemi.



Porovnání dat ze září 2023 ukazuje, že v Japonsku se počet lidí s negativním názorem na Izrael zvýšil z 39 % na 62 %, v Jižní Koreji z 5 % na 47 % a ve Velké Británii z 17,1 % na 29,8 %.

Jediná země s "pozitivním" přístupem k Izraeli je stále USA
Podpora Izraele v USA sice klesla, ale stále pokračuje. Podíl účastníků podporujících Izrael klesl z 18,2 % na 16 %.

Sonnet Frisbie, zástupce ředitele pro politickou inteligenci společnosti Morning Consult, v rozhovoru pro Time uvedl: „Tato data ukazují, jak těžkou cestu má Izrael v současné mezinárodní komunitě."

(jar, Time.com, screen: youtube)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif