Konečná: Stalo se to, na co jsme upozorňovali❗️

politika

Ústavní soud ČR, doplňovaný vloni (i letos) vládní pětikoalicí v zády s prezidentem, podržel naprosto do očí bijící nespravedlnost, která se stala na více než 2 milionech našich občanů…

Konečná: Stalo se to, na co jsme upozorňovali❗️
Kateřina Konečná, europoslankyně, předsedkyně KSČM
25. ledna 2024 - 08:05

Ve středu jsme se také dozvěděli, že  Ústavní soud jasně posvětí této vládě cokoliv. Tento soud právě rozvrátil pojmy právní jistota a legitimní očekávání i vázanost zákonem a je jen otázkou, jestli vůbec nějaká zakázaná retroaktivita po dnešku existuje, píše na facebooku Kateřina Konečná.

Nejhorší na tom vlastně ani není to, že důchodci přišli o peníze, na které podle mého soudu měli nárok, ale spíše fakt, že vláda nemá žádnou brzdu, před níž by měla mít respekt… Lidé brzy poznají, že nejde "jen o (nenažrané) důchodce", ale uvidí přímé dopady na své stavební spoření a penzijní připojištění, kde se také zasáhlo do jejich smluv, podpora se snížila, ale byly zpřísněny restrikce za odchod s penězi z těchto systémů.

A pár komentářů:
  • Dalo se to čekat, Pávek si tam dosadil svého ÚS a senát taky. V této zemi je možné všechno, ani se mi tu nechce žít. A lidi budou pořád držet huby.
  • Soud už nemá váhu na straně spravedlnosti a zájmu o vlastní občany, stejně jako naše vládní garnitura, jsou to zaprodanci. Totalita se tu plíží jako had a nikdo z vás s tím nepohne, díky debilnimu systému většiny. Žádné vaše, naše rozčilování je nezastaví, mají jasné noty a podle nich jedou. Nebojí se ani konce, mají už teď slíbenou trafiku. Čím déle tam budou, tím méně budeme ve vlastní zemi doma a svobodní...kdy se začneme bránit my sami, je nás víc a vládnou nám prachy, moc a hloupost mocných....
  • Ústavní soud je zcela zřejmě další politický orgán. Zákony i Ustava platí jen tehdy, když to vyhovuje .........
  • Je to humus tady nejde už jen o duchodce tady se spravedlivosti už nikdo nedomuze tak jako v případu mladé slečny kterou znásilňoval očím oni mu daji podminku a může to samé dělat jeji sestře však co naše dcera to neni


  • Ale sobě platy nesnížili, církevní restituce taky ne!
  • Zdůvodnění že neměli státní rezervy s kterých by to pokryli je tak směšné když v ten moment vynakládali miliardy na zbrojení a zadlužování republiky dále tím že si s opozice nemůže každý poslanec k tomu něco říct aby nezdržoval vládní většinu je za hranou a ukazuje že jsme stratili status právního státu neb rozhodovat se má podle ústavy a ne podle politické potřeby.Tím jsem přesvědčen že vlastně ÚS je zbytečná instituce ale hlavně že to sype.
  • Nic jiného jsem ani neočekávala. Není spravedlnosti. Vláda si dělá co chce a vše jí projde.
  • Dalo se čekat jak oduvodnit neoduvodnitelné, když vláda příště zruší důchody nic ji v tom nezabrání pracuj plať, a až jednoho dne nebudeš mít možnost se bránit hold kdyby se jednalo o peníze pro církev US by jistě zakročil. Tak už věřím jediné v novém systému, dosavadní úředníci a před a polistopadový úředníci musí zmizet ze státního sektoru, bohužel přijde velmi velká krize.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif