Markvart: Tuto krizi vyvolala současná vláda hlavně svou arogancí

politika

Pozoruji tu diskusi okolo protestní jízdy zemědělců do Prahy. Lidé jim nadávají, zaklínají se dotacemi, straší znečištěním a ochromením metropole, píše na facebooku Petr Markvart.

Markvart: Tuto krizi vyvolala současná vláda hlavně svou arogancí
Petr Markvart
19. února 2024 - 04:20

Zapomínají přitom, že za současný stav českého zemědělství nese hlavní odpovědnost Vláda ČR i jako právní nástupkyně vlád předchozích. Zapomínají též na to, že dotacemi, daňovými úlevami a pobídkami je pokřivené snad každé odvětví našeho hospodářství, od energetiky přes zahraniční montovny, kulturní scénu, sport, farmacii a mnoho dalších. A zapomínají hlavně na to, že tuto krizi vyvolala současná vláda hlavně svým přezíravým postojem k protestujícím zemědělcům.


Nazývat skupinu obyvatel, která se mi nelíbí "proruskými kolaboranty", je vrchol politické arogance. Doufal jsem, že tohle nálepkování už nikdy nezažiju. A už jsme tady zase s "protistátními živly", "agenty imperialismu", zrádci a kolaboranty.

Takže, nevážená vládo zoufalců, sežerte si tuhle s..čku, kterou jste si sami navařili, až do samotného konce. Pro mojí práci si nedovedu představit horší věc, než mít od pondělí celotýdenně neprůjezdnou Prahu, ale #myzemedelci fandím a držím jim palce.



(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif