Mojmír Grygar: Netrpělivost

politika

<< GLOSA >>  Podle Franze Kafky největší nectností člověka je netrpělivost. Netrpěliví byli američtí jestřábi, kteří chtěli zabránit Rusku, aby se vzpamatovalo z rozpadu sovětské, tj. ruské, ukrajinské, gruzínské, tatarské, čuvačské, čečenské etc., říše.

Mojmír Grygar: Netrpělivost
Mojmír Grygar
16. května 2024 - 02:20

Netrpěliví byli ukrajinští vlastenci načichlí nacismem – co nejdřív chtěli potlačit osmimilionové společenství Rusů na svém území a poukrajinštit všechny početné menšiny zbavené národních práv. Netrpělivý byl i Putin, který chtěl „válečnou operací“ překazit tyto plány a zabránit, aby se Ukrajina stala nástupištěm Západem plánovaného útoku na přírodní bohatství jedné šestiny světa, píše v glose pro Prvnizpravy.cz Mojmír Grygar.                                     


Základem vší té netrpělivosti je pokrytectví, s jakým se kamufluje skutečný důvod jednání hráčů této hry. Trpělivost Američanům došla, když se museli vzdát naděje, že od roku 2017 budou mít v rukou Krym, a tak Ruskou federaci zbaví privilegia vojenské mocnosti. Kyjevským nacionalistům došla trpělivost, když nemohli Rusům na východě zabránit, aby si vynutili autonomii. S pomocí západních mocnosti, jmenovitě Německa a Francie (Merkelové a Macrona), pokrytecky zkamuflovali mírové dohody v Minsku a umožnili kyjevským nacionalistům – rusofobům vyzbrojit se k obraně hranic, které nejsou zajištěny nezvratnými historickými důvody. Putinovi trpělivost došla, když se svým útokem nečekal, až Ukrajinská národní garda (tvrdé jádro banderovskýchozbrojených sil) provede útok proti vzbouřivším se regionům plánovaný na březen 2022.
   
Co je důsledkem této trojí netrpělivosti? Původní lokální, nacionální důvody ukrajinsko – ruského sporu se rozšířily v globální válku dvou tradičních bloků – Západu a Východu. Tak se vyhrabávají a oživují monstra druhé i první světové války. A netrpělivost vyřešit už konečně tuto historickou při (víc války, víc zbraní, nenávisti a všeho víc „bez limitu“) hrozí apokalyptickým zánikem celé velké epochy lidských dějin.
    
Netrpělivost jako příčina krachu anticko–křesťanské civilizace?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?