Nastal nejvyšší čas na rekonstrukci vlády, hřímá expremiér

politika

Bývalý předseda ODS se neudržel a vyslal současnému šéfovi strany a premiérovi Fialovi jasný vzkaz. Není prý čas otálet, protože nastal nejvyšší čas na rekonstrukci vlády.

Nastal nejvyšší čas na rekonstrukci vlády, hřímá expremiér
Mirek Topolánek
9. února 2024 - 07:03

Někdejší předseda ODS a český premiér Mirek Topolánek se ostře vymezil vůči současné atmosféře v kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS). Za podraz označil postup Starostů ohledně jmenování ekonoma Petra Zahradníka zmocněncem pro euro, ke kterému přistoupil ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN). Topolánek na to konto prohlásil, že je čas na rekonstrukci vlády. A právě s Dvořákem by začal.

„Nic proti Petru Zahradníkovi, byl ostatně už v mém NERVu, ale chování strany-nestrany STANu beru jako velký podraz a nebude podle mne možné to ze strany premiéra Fialy standardně vymlčet. Myslím, že je čas na rekonstrukci vlády. S Martinem Dvořákem bych začal,“ napsal na sociální síti X Topolánek.



Obdobně se ke jmenování zmocněnce vyjádřil také europoslanec Tomáš Zdechovský.

„Nejde tady ani o Petra Zahradníka, kterého osobně považuji za odborníka. Ale je to další faul ze strany STAN. Vláda by se o takovém kroku neměla dozvídat z tweetů jednoho z ministrů,“ napsal na sociální síti X. 

A kritiku si na sociální síti neodpustil ani poslanec ODS Jan Skopeček.

Psali jsme:

„Nejde o euro jako takové. Jde o předvádění svalů v koalici a testování, kam až může STAN vůči premiérovi a ODS zajít. K věci samotné – představa, že svobodná a vyvážená diskuze o jakémkoliv tématu vyžaduje státního úředníka, je pro mě jako svobodomyslného člověka děsivá,“ napsal Skopeček.

(jar, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif