Petr Štěpánek: PePa perlí, Tomáš žehlí

politika

<< GLOSA >> Prezident PePa zase perlil v Itálii. Prohlásil tam, že: „Čína pokračuje ve svém globálním prosazování se, nebere však příliš ohled na mezinárodní řád založený na pravidlech"

Petr Štěpánek: PePa perlí, Tomáš žehlí
Petr Štěpánek
29. listopadu 2023 - 15:30

Čína vyžaduje sice respekt, ale ignoruje důstojnost a zájmy ostatních. Pokračuje v masivním zbrojení a budování svých vojenských schopností, včetně jaderných sil.“

Zbývá už jen dodat, že tím se zlá Čína naprosto zásadně liší od hodných Spojených států, které se globálně vůbec neprosazují, neboť na mezinárodní řád založený na pravidlech berou ohled, žádný respekt nevyžadují, důstojnost a zájmy ostatních neignorují a v masivním zbrojení a budování svých vojenských schopností včetně jaderných sil nepokračují.


Ještě že toho rozvědčického generalissima na Hradě máme. Však už ho také web Politico zařadil mezi 28 nejvlivnějších evropských osobností pro příští rok. Evidentně tam v redakci také sedí hlavy otevřené. Stejně jako na Hradě. A takhle my si tu v Evropské unii žijeme.

A propos. Kdy Tomáš Pojar, náš tajný, leč skutečný ministr zahraničních věcí, zase vyrazí do Pekingu, aby tam žehlil, co moudrého naši politici o Číně naplácali?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif