Poslední hřebíček do rakve českých vinařů, vypálil Hašek

politika

Vláda by podle Stanjury do konce května měla rozhodnout o zavedení daně na tiché víno. Podporu má i v dalších koaličních stranách, překvapivá je ochota lidovců. Exhejtman Hašek to považuje za poslední "hřebíček do rakve" českých vinařů.

Poslední hřebíček do rakve českých vinařů, vypálil Hašek
Michal Hašek (PRO)
12. dubna 2024 - 06:22

„Tak už o zavedení spotřební daně na tiché víno natvrdo mluví celá vládní koalice včetně lidovců. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví současný lidovecký hejtman a šéf Rady Vinařského fondu Jan Grolich a další krajští politici zastupující současné vládní strany - KDU-ČSL, ODS, TOP09, STAN a Piráti. 

Jen řeči nebo videoklipy už stačit nebudou. Hrozí opravdový průšvih pro moravské vinařství, jak konstatuje nynější šéf Svazu vinařů Martin Chlad. Jen pro pořádek - v minulosti jsem musel společně s mnoha dalšími bránit vinaře před zdaněním tichého vína jako hejtman a šéf Rady Vinařského fondu a opakovaně - a vždy úspěšně.



Pokud Fialova vláda skutečně spotřební daň z tichého vína zavede, poškodí to moravské i české vinařství, dost možná nevratně. Tak na to myslete, hrdí Moraváci, až půjdete letos k jakýmkoliv volbám - těm do Evropského parlamentu v červnu či ke krajským a senátním koncem září.

Psali jsme:

A pamatujte - ne podle slov, ale podle činů poznáte je," zareagoval na zaměry vlády ohledně zavedení spotřební daně na tiché víno advokát a předseda krajské organizace Jihomoravského kraje strany PRO Michal Hašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif