Premiér Jurečku neodvolá. Všichni prý mají chuť pokračovat

politika

Premiér Petr Fiala (ODS) ministra Jurečku neodvolá, musí všaj věrk věrohodně vysvětlit okolnosti předvánočního večírku jeho ministerstva, který pokračoval i po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Premiér Jurečku neodvolá. Všichni prý mají chuť pokračovat
Petr Fiala, premiér ČR
8. ledna 2024 - 07:22

Fiala to uvedl včera v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News. Šéf vládního kabinetu zároveň upozornil, že za ministra Jurečku mluvit, každopádně změny ve vládě nechystá. Podle Fialy k tomu není důvod a všichní ministři ve vládě mají podle něj chuť pokračovat i přes rostoucí nepopularitu vlády.

„Je zbytečné chodit kolem horké kaše. Je to chyba. Je na místě maximální omluva, nebyla tam projevena dostatečná empatie a pan vicepremiér Marian Jurečka je si toho vědom. A věřím, že dokáže vysvětlit všechny ty věci, které se v médiích mezitím objevily,“ řekl na adresu lidoveckéo ministra Jurečky premiér Fiala.

Důvěra ve vládu se podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) pohybuje okolo 17 procent.

Fiala dále uvedl, že vláda je v dobré kondici a ukáže se, že její rozhodnutí typu konsolidačního balíčku jsou správná.



„Dělali jsme rozhodnutí, která populární nejsou, to všechno se podepsalo na podpoře vlády,“ řekl dále premiér na obhajobu své vlády.

Včera se na televizních obrazovkách v pořadu Otázky Václava Moravce objevil i ministr Marian Jurečka, který se k večírku na jeho resortu podrobněji než dosud vyjádřil. Krom jiného uvedl, že bude uvažvat nad tím, že by nabídl svou rezignaci. Takové hezké "divadlo" pro veřejnost. Neřekl totiž, že uvažuje o odstoupení, pouze o tom, že by premiérovi rezignaci nabídl. Ten ji však může odmítnout, což také ve své podstatě deklaroval. Takže tu sledujeme takový klasický příběh o tom, kdy se "vlk nažere a koza zůstane celá"...

Psali jsme:

„Názor, že bych měl odejít z práce ministra práce, tady nebyl, ale zvažuju to, není mi to jedno,“ prohlásil na ČT Marian Jurečka. Svou rezignaci prý jako předseda lidovců probere s celostátním výborem strany.

(jar, prvnizpravy.cz, foto:repro: ovm)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif