Přestaňte urážet ty, kteří preferují mír, udeřila Hamplová

politika

Mír je věc nedozírné hodnoty, kterou patrně ocení nejvíce ti, kdo už válku zažili, nebo do ní museli poslat své děti, nebo mají tuto zkušenost v historii své rodiny. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová vyrazila proti "chciválkům".

Přestaňte urážet ty, kteří preferují mír, udeřila Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
15. ledna 2024 - 07:03

„Usilovat o mír a chtít mír je prý populismus nebo dokonce vlastizrada, tedy špatná věc. Takové výroky zní z dnešní koalice. Chtějí tak hrubě urážet nás, kdo máme zásadně jiný pohled na věc, ale s nimiž naopak souhlasí absolutní většina národa. Proto je třeba nás “onálepkovat”… ostatně jako vždy, když chybí argumenty.

Nevím, zda by autoři těchto siláckých výroků viděli rádi své blízké, své děti nebo sami sebe v první válečné linii, nebo si vzrušeně a s egem sobě vlastním představují, jak tu válku důležitě řídí od počítačů ze svých palácových funkcí, zatímco jejich děti mají protekční “modrou knížku”… Opravdu nevím… Jaké mohou být představy o válce těch, kdo úsilí o mír odmítají?



Přes ony dehonestující výroky na adresu nás, kteří chceme mír (co probůh jiného?) jsem přesvědčena, že mír je věc nedozírné hodnoty, kterou patrně ocení nejvíce ti, kdo už válku zažili, nebo do ní museli poslat své děti, nebo mají tuto zkušenost v historii své rodiny…

Úsilí o mír by mělo být, a to nejen podle mého přesvědčení, na prvním místě každého politika. Bez ohledu na zájmy kohokoliv včetně zbrojařských firem.

Pokud tedy někdo označuje preferování míru za vlastizradu, měl by především navštívit psychiatra, protože evidentně je mu bližší válka, a chtít válku normální zkrátka není, a jednak by měl velmi vážit slova, než takto někoho označí, aby neskončil před soudem. S tím už není opravdu radno si zahrávat, stejně jako není legrace zahrávat si s válečnou rétorikou, jako by to byla ona počítačová hra. Moudří lidé to vědí…

Psali jsme:

Tím odpovídám na otázku, jaký je můj názor na inteligenci těch druhých, kteří rádi pózují se zbraní, oblékají se do vojenského a prohrabují se v nábojích," napsala senátorka Jana Zwyrtek Hamplová na svém facebooku.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif