Říkám věci jak jsou, ne jak mi diktuje strana, říká Kuba

politika

Jihočeský hejtman a předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba (ODS) chce, aby jeho strana ODS byla sebevědomá a usilovala o vysoké preference.Také je proti spojování stran a sčítání procent.

Říkám věci jak jsou, ne jak mi diktuje strana, říká Kuba
Martin Kuba (ODS)
17. února 2024 - 07:03

V letošních podzimních krajských volbách povede Martin Kuba podle očekávání jihočeskou ODS jako lídr. Právě tam ODS do nich jde jako jedna z mála v zemi sama, nikoli s lidovci a TOP 09 jako koalice SPOLU.

„Já jsem s Petrem Fialou konzultoval to, že budeme kandidovat sami. On ví, že v tomhletom se ty naše přístupy poněkud liší. Já mám pořád v hlavě vizi, kterou nechci opustit,“ uvedl v pořadu K věci na CNN Prima News Kuba a jedním dechem dodal, že do ODS vstupoval jako do strany, která chtěla vítězit.

Podle předsedy Asociace krajů ČR Martina Kuby by se koalice měly dělat po volbách.



„Nejsem fanouškem politiky, kde se spojují jednotlivé strany a sčítají si procenta, aby se jim vyplatilo kandidovat. Já jsem přesvědčen, že kandidovat máte proto, že máte nějakou vizi, kterou chcete lidem představit a pak i naplňovat,“ prohlásil dále jihočeský hejtman Kuba s tím, že právě toto je podle něj základní princip politiky, který se snaží dodržovat.

„Proto na jihu Čech kandidujeme sami a taky za to pak sami budeme zodpovídat,“ dodal Kuba, který také před časem prohlásil, že ne vždy souhlasí s vedením strany.

Psali jsme:

„Byly chvíle, kdy jsem se i já dostával do neshody s vedením ODS. Dlouhodobě se o mně ví, že když si něco myslím, tak to říkám tak, jak si to myslím, a ne proto, že mi z Prahy někdo zavolá, jak to máme jako politická strana říkat,“ řekl hejtman.

(nov, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif