Šifra mistra Rakušana. Senátorka Hamplová bije na poplach

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se v souvislosti s kauzou šifrovaného telefonu ministra vnitra ostře pustila jak do premiéra Petra Fialy (ODS), tak do samotného ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Podle ní jde o bezpečnost naší země. 

Šifra mistra Rakušana. Senátorka Hamplová bije na poplach
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
28. září 2023 - 07:30

„Jde o bezpečnost země!

Ministr vnitra (!) ČR. Ministr vnitra (!) ČR. Ministr vnitra (!) ČR. Pan premiér to potřebuje patrně opakovat, protože stále nechápe podstatu věci. 

Ta je následující: 
Ministerstvo vnitra je ústředním orgánem státní správy pro vnitřní věci, mimo jiné pro veřejný pořádek a další věci vnitřního pořádku a bezpečnosti ve vymezeném rozsahu, matriky, státní občanství, hlášení pobytu, evidenci obyvatel a rodná čísla, sdružování v politických stranách a v politických hnutích, shromažďovací právo, veřejné sbírky, zbraně a střelivo, cestovní doklady, povolování pobytu cizinců a postavení uprchlíků, územní členění státu, státní hranice, státní, hospodářské a služební tajemství. Ministerstvo vnitra dále zajišťuje telekomunikační síť Policie České republiky a metodicky usměrňuje šifrovou službu, spolupráci v rámci mezinárodní organizace Interpol...


A tyto záležitosti teď má pod sebou Vít Rakušan. Jediné řešení je okamžitý odchod z této významné funkce. Okamžitý. Jde o státní, tedy naši, bezpečnost," zveřejnila na svém facebookovém profilu senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.


Z facebooku Jany Zwyrtek Hamplové

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?