Dopravní nehoda: Střet osobního vozidla a chodkyně

regiony

Policisté zjišťují průběh nehody ze dne 10.listopadu 2023 v době kolem 16:16 hodin v Ostravě-Zábřehu na ulici Čujkovova mezi zastávkami MHD „Kotva“. V souvislosti s tím se obrací policisté na případné svědky, kteří se v danou dobu nacházeli na uvedeném místě.

Dopravní nehoda: Střet osobního vozidla a chodkyně
Z místa nehody
27. listopadu 2023 - 12:00

K dopravní nehodě došlo mezi osobním vozidlem Škoda Fabia jedoucím od ulice Výškovická a s chodkyní, která přecházela vozovku mimo přechod pro chodce. Žena (ročník 1941) měla vejít do jízdní dráhy právě jedoucím vozidlu, čímž došlo ke střetu a následnému pádu chodkyně. Ta utrpěla vážná zranění, se kterými byla převezena do zdravotnického zařízení.



Policisté se zabývají okolnostmi a příčinami této dopravní nehody. Zjišťují průběh nehodového děje a v souvislosti s tím se obrací na případné svědky, kteří se v danou dobu nacházeli na uvedeném místě. Také žádají řidiče vozidel, kteří místem v danou dobu projížděli, a jejich vozidlo případně disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158, případně osobně oznámili na Dopravním inspektorátu v Ostravě či telefonicky na lince 974725254.

„Doporučujeme lidem, aby především v těchto sychravých podzimních dnech nosili viditelně na sobě reflexní prvky, nepřecházeli silnici mimo přechod pro chodce a při samotném přecházení vozovky se nedívali do mobilních telefonů. Vždy se přesvědčte, zda nejede žádné auto a v žádném případě nepřebíhejte vozovku v místech, které k tomu nejsou určeny," dodává por. Bc. Eva Michalíková, tisková mluvčí KŘP Moravskoslezského kraje.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:krp msk)



Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?