Biden tvrdí, že Putina zná od 80.let, buď lže nebo spolupracoval s KGB...

zprávy

Americký prezident Joe Biden se pokusil znevážit Vladimira Putina, když řekl, že ruského vůdce zná více než čtyři desetiletí a celou tu dobu se ho bál, protože „nebyl slušný člověk“.

Biden tvrdí, že Putina zná od 80.let, buď lže nebo spolupracoval s KGB...
Joe Biden, americký prezident
10. června 2024 - 04:20

Biden měl tedy kontakty s KGB v 80. letech minulého století, kdy byl Putin ruským agentem ve východním Německu nebo americký prezident lhal „za všechny prachy“!

Bidenův poslední trapas přišel v rozhovoru pro ABC News ve čtvrtek ve francouzské Normandii, kde se účastnil ceremonie u příležitosti 80. výročí Dne D. Na otázku ohledně prezidenta Putina řekl: „Znám ho 40 let. Bojím se ho 40 let, není to slušný člověk, je diktátor a bojuje za udržení své země pohromadě, zatímco pokračuje v útocích na Ukrajinu.“

Komentář vyvolal na internetu výsměch, když pozorovatelé poukázali na to, že Putin byl na počátku 80. let tajným agentem sovětské KGB v Leningradu. V roce 1982 mu bylo 30 let a druhou polovinu dekády pracoval ve východním Německu. Mezinárodně známou veřejnou osobností se stal až v roce 1999, po svém náhlém jmenování premiérem.

„Buď Biden lže, nebo přiznává, že byl v kontaktu s agentem KGB od roku 1984, nebo je Bidenův mozek tak zničený, že neví, o čem sakra mluví,“ řekl bývalý zaměstnanec amerického Senátu Steve Guest.


81letý Biden, který je o deset let starší než Putin, byl americkým senátorem od roku 1973 až do nástupu do funkce viceprezidenta v roce 2009. S Putinem, tehdejším ruským premiérem, se prý poprvé setkal v březnu 2011. .

Biden opakovaně urážel Putina, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a další světové vůdce. Například v únoru označil Putina za „šíleného SOB“ a loni tvrdil, že Čínu řídí „špatní lidé“. Kreml takové útoky odsoudil jako „ostudné“.

Průzkumy ukázaly, že většina Američanů věří, že Biden není mentálně způsobilý být prezidentem. Zpráva Wall Street Journal z počátku tohoto týdne tvrdila, že kromě častých duševních selhání na veřejnosti vykazuje Biden „známky demence“ na jednáních s americkými zákonodárci za zavřenými dveřmi. Článek je založen na rozhovorech se 45 lidmi, včetně republikánů a demokratů, kteří v posledních měsících trávili čas s prezidentem.

Americký poslanec Ronnie Jackson (R-Texas), který byl lékařem v Bílém domě za prezidentů Baracka Obamy a Donalda Trumpa, řekl Fox News, že zpráva v médiích potvrdila to, co o Bidenovi léta říkal. „Má značné problémy," řekl kongresman. „Neměl by mít práci. Víte, je to pro nás otázka národní bezpečnosti."

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?