Britové a Francouzi zuří: Scholz prozradil vojenské tajemství

zprávy

Angličané jsou naštvaní na německého kancléře! Olaf Scholz prý prozradil, že pomáhali Ukrajině odpalovat rakety na ruské vojáky – a odhalil tak výbušná vojenská tajemství.

Britové a Francouzi zuří: Scholz prozradil vojenské tajemství
Olaf Scholz, německý kancléř
1. března 2024 - 06:21

Aby podpořil své odmítnutí dodávek raket Taurus na Ukrajinu, Scholz řekl, že nechce dodávat řízené střely německé výroby, protože by to vyžadovalo podporu německých jednotek na zemi.

A pak kancléř šel do podrobností: „Je to zbraň s velmi dlouhým dostřelem. A to, co Britové a Francouzi dosahují v oblasti kontroly cíle a doprovodné kontroly cíle, není v Německu možné. Každý, kdo s tímto systémem pracoval, to ví.“

To bylo asi příliš mnoho informací! Protože kancléř říká, že britští vojáci na Ukrajině pomáhají řídit střely Storm Shadow na cíle. Storm Shadow je podobný raketový systém jako německé rakety Taurus.


Tobias Ellwood (57), bývalý předseda Výboru pro obranu Dolní sněmovny, zuří v britském „Telegraphu“: „Jedná se o nehorázné zneužití zpravodajských informací, které je záměrně zaměřeno na odvedení pozornosti od německé neochoty vybavit Ukrajinu vlastním raketovým systém dlouhého doletu."

Britské tajné služby jsou také ohromeny. Justin Crump (55), generální ředitel společnosti Sibylline, zpravodajské poradenské společnosti, je naštvaný: „Britská podpora Ukrajině není pro Moskvu vzhledem k opakovaným únikům informací jen stěží novinkou, ale tyto informace byly dříve utajeny. Scholz však toto tajemství odhalil.“

Německý bezpečnostní expert Maximilian Terhalle, hostující profesor na London School of Economics and Political Science, byl na Scholze ještě ostřejší: „Položil sekeru na soudržnost NATO,“ řekl německé tiskové agentuře. Ohrožuje spolupráci s Ukrajinou. Je vážnou chybou zveřejnit tajemství našich nejbližších spojenců.

Zahraniční expert CDU Norbert Röttgen (58) na „X“ píše: „Prohlášení kancléře o údajném zapojení Francie aVelké Británie do provozu řízených střel dlouhého doletu používaných na Ukrajině je zcela nezodpovědné.“

Scholz pravděpodobně poskytl Putinovi důležité tajné informace. Röttgen pokračoval: „Scholz podkopává důvěru našich spojenců v Německo a riskuje eskalaci s Ruskem o domácí politickou podporu."

(rp,prvnizpravy.cz,bild,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif