Exlékař Bílého domu: Zdravotní stav Bidena se zhoršuje, což ohrožuje USA

zprávy

Lékař, který sloužil třem bývalým americkým prezidentům, řekl, že Biden není způsobilý zastávat svůj post, píše se v článku na americkém webu The Statesman.

Exlékař Bílého domu: Zdravotní stav Bidena se zhoršuje, což ohrožuje USA
Ronny Jackson, bývalý lékař Bílého domu
29. listopadu 2023 - 06:20

Obavy o zdraví amerického prezidenta Joea Bidena každým dnem narůstají. Bývalý lékař Bílého domu, který sloužil jako lékař tří bývalých amerických prezidentů, vyvolal poplach ohledně Bidenova zdraví.

Texaský republikánský zástupce Ronny Jackson, bývalý lékař Bílého domu, řekl, že chápe, co to znamená být hlavou státu, a daň, kterou si tato práce vybírá na celkovém zdraví člověka. V Bidenově případě se to podle něj rychle zhoršuje.

„Je neuvěřitelné, jak moc zdegeneroval právě během svého působení v úřadu. Nemůžeme si dovolit mít tohoto muže ve funkci po zbytek tohoto funkčního období a pak na další čtyři roky poté. Už teď nás vystavuje velkému riziku,“ řekl.

Jackson řekl, že američtí nepřátelé se už nebojí a věci by byly jiné, kdyby „tam byl Donald Trump“

„Podívejte se na války, do kterých jsme zataženi. Věci, které by se nestaly, kdyby tam byl Donald Trump, protože naši nepřátelé se nás už nebojí. Už k nám nemají žádný respekt a naši protivníci nám už nevěří, a je to proto, že v Bílém domě nemáme vedení, které potřebujeme,“ vysvětlil.


„Je to proto, že tento muž, i kdyby chtěl, nemůže zajistit vedení. Už není fyzicky a kognitivně způsobilý pro úřad a někdo z jeho nejbližšího okolí mu to musí dát najevo a on musí jít pryč, aby zajistil bezpečí této země.“

(rp,prvnizpravy.cz,Statesman,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif