Gilbert Doctorow: Rusko může vyhladit Spojené státy za 30 minut

zprávy

Rusko má více jaderných zbraní než Spojené státy. Rusko má modernější zbraně než Spojené státy americké, píše autor článku na webu VeteransToday.

Gilbert Doctorow: Rusko může vyhladit Spojené státy za 30 minut
Ilustrační foto
6. května 2023 - 04:20

Pokud chcete stručnou a poměrně přesnou zprávu o tom, proč se Rusko rozhodlo napadnout Ukrajinu, pak si přečtěte knihu Benjamina Abelowa Jak Západ přinesl válku Ukrajině: Porozumění tomu, jak politika USA a NATO vedla ke krizi, válce a riziku jaderné katastrofy.

Abelow je historik a lékař a jeho zdroje jsou vysoce dostupné vědcům a novinářům. O obsahu knihy budeme čas od času diskutovat na VT a zde bychom chtěli zdůraznit některé body, které uvádí na prvních stránkách knihy.

Princetonský filozof Harry G. Frankfurt ve své knize On Bullshit tvrdí, že „Jedním z nejvýraznějších rysů naší kultury je, že je tu tolik keců. To ví každý. Každý z nás přispívá svými podíly.

Frankfurt definuje „kecy“ jako projevy, které se snaží přesvědčit bez jakéhokoli ohledu na pravdu a čestnost. Můžete mít námitky proti použití tohoto slova , ale podívejte se, co se ve skutečnosti děje v médiích, zejména pokud jde o válku mezi Ruskem a Ukrajinou.

Například Yahoo News nedávno zvěčnilo: „Putin se vzdal ambicí dobýt Ukrajinu po vojenských ztrátách, jejichž náprava by mohla trvat deset let," říká americký intel. V podobném duchu Daily Beast prohlásil: „Intel signalizuje, že Putinův sen o úplném převzetí je nyní zmařen.“

Vážně? Kde byli tito lidé během posledních několika měsíců? New York Times, Washington Post a všechna kontrolovaná média udržují tvrzení, že Rusko je na sebevražedné, genocidní a ďábelské cestě. Přesto žádná z těchto zpráv nedokázala svým čtenářům sdělit, proč má Rusko dost NATO a vlastně i Spojených států.



V minulosti jsme řekli, že Rusko má pravdu v souladu s racionálním myšlením, pokud jde o Ukrajinu, a níže to nepřímo zdůrazňuje. Například Abelow prohlašuje o Monroeově doktríně:

„Každá cizí mocnost, která umístí vojenské síly poblíž území USA, ví, že překračuje červenou čáru. Politika USA tak ztělesňuje přesvědčení, že je rozhodující, kam potenciální protivník umístí své síly. Ve skutečnosti je toto přesvědčení základním kamenem americké zahraniční a vojenské politiky a jeho porušení je považováno za důvod k válce. Ale pokud jde o Rusko, Spojené státy a jejich spojenci v NATO jednali po celá desetiletí bez ohledu na stejný princip."

„Základní příčina války nespočívá v bezuzdné rozpínavosti Vladimira Putina nebo v paranoidních bludech vojenských plánovačů v Kremlu, ale ve 30leté historii západních provokací namířených proti Rusku, které začaly během rozpadu Sovětský svaz a pokračovaly až do začátku války. Tyto provokace uvedly Rusko do neudržitelné situace, pro kterou se válka Putinovi a jeho vojenskému štábu zdála jediným proveditelným řešením. Rozšířilo se NATO o více než tisíc mil na východ a přitisklo se k ruským hranicím, bez ohledu na ujištění, která byla předtím dána Moskvě."

Uzavřeme to citátem Gilberta Doctorowa:

Dávat pozor na to, co si přeješ. Rusko má více jaderných zbraní než Spojené státy. Rusko má modernější zbraně než Spojené státy. Rusko může srovnat se zemí Spojené státy za 30 minut. Je to země, ve které chcete vyvolat chaos?

„Navíc, pokud by byl pan Putin svržen, kdo by zaujal jeho místo? Nějaký slaboch ? Nějaký nový opilec jako [první ruský prezident Boris] Jelcin? Nebo někdo, kdo je Rambo a právě připravený stisknout tlačítko?...Myslím, že je krajně nerozumné, aby země jako Spojené státy požadovala změnu režimu v zemi jako je Rusko. Je to skoro sebevražda."

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif