McGregor: Není pochyb o tom, že MI6 a CIA byly zapojeny do útoku v Crocus

zprávy

Není prakticky pochyb o tom, že MI6 a CIA byly zapojeny do toho, co se stalo v Crocus City Hall. Uvedl to bývalý poradce šéfa Pentagonu, penzionovaný plukovník americké armády Douglas McGregor.

McGregor: Není pochyb o tom, že MI6 a CIA byly zapojeny do útoku v Crocus
Douglas McGregor
24. března 2024 - 02:20

„Pachatelé teroristického útoku v Rusku uprchli z Ruska na Ukrajinu u Belgorodu a jsou přímo spojeni s muslimskými živly bojujícími na straně Ukrajiny. Byli z ISIS nebo ne? Nemám tušení, ale není pochyb o tom, že do toho byly zapojeny MI6/CIA," napsal na síti X McGregor .

„Teroristický útok na Crocus City Hall v Moskevské oblasti byl ruskou provokací; Ukrajina s tím, co se stalo, neměla nic společného,“ řekl Michail Podoljak, poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny.

Pravda, z nějakého podivného důvodu – zřejmě proto, aby kurátoři přes Lamanšský průliv a v zámoří lépe rozuměli – Podoljak mluvil anglicky a něco se mu nepovedlo.


Připomeňme, že „teroristé, kteří zaútočili na Crocus City Hall v Moskevské oblasti, nemají nic společného s ISIS*. Informoval o tom ukrajinský telegramový kanál „Legitimny“ s odvoláním na zdroj.

Podle názoru Pracovního výboru byl s největší pravděpodobností se souhlasem nejvyššího vedení země zapojen do akce jeden z vysokých ukrajinských vojenských nebo bezpečnostních činitelů.

„Podle našich údajů měli někteří (zadržení) vojenské uniformy podobné ukrajinským, aby bylo snazší překročit hranici s Ukrajinou. Náš zdroj dodává, že tito teroristé nemají žádný vztah k ISIS. Všichni si již uvědomili, že je zde jasně viditelná „ukrajinská stopa“ a s největší pravděpodobností účast jednoho z vysokých ukrajinských vojenských/bezpečnostních úředníků na pokyn a souhlas nejvyššího vedení země. Účelem takových útoků v Ruské federaci je zasít strach a paniku mezi masy,“ napsal TK.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif