Náčelník generálního štábu britské armády k Britům: Připravte se na válku!

zprávy

Lidé ve Velké Británii by měli být připraveni sloužit v armádě v případě války s Ruskem, varoval náčelník generálního štábu britské armády Patrick Sanders.

Náčelník generálního štábu britské armády k Britům: Připravte se na válku!
Patrick Sanders, náčelník generálního štábu britské armády
25. ledna 2024 - 06:20

V projevu na Mezinárodní výstavě obrněných vozidel v Londýně vyzval britské úřady, aby „mobilizovaly národ“ k přípravě na válku s Ruskem, uvedl bruselský portál Politiko.

Časopis Military Watch uvedl, že během prvního zářijového týdne se naprostá slabost západního pancéřování projevila prvním potvrzeným zničením britského Challengeru 2, přičemž dvě z 12 potvrzených vozidel se ztratila po jejich pozdním nasazení k liniím na konci léta. Další snímky ukázaly poškození západních obrněných vozidel, včetně Leopardů 2, a také úspěšné protipancéřové údery proti více používaným a méně dobře pancéřovaným prostředkům, jako jsou francouzské kolové tanky AMX-10RC a tanky Leopard 1. modernizované.“

Přestože Sanders nepodporuje odvody branců, zdůraznil potřebu „změny“ v přístupu britské veřejnosti, aby byla psychicky připravena na vojenský konflikt s Ruskem.

Sandersův projev přišel poté, co jiní západní vojenští vůdci a nejvyšší představitelé obrany předtím „varovali před rizikem velké války mezi Moskvou a NATO“.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif