Německý politik: Nechceme další Maďarsko: Slovensko se musí rozhodnout!

zprávy

Sotva se evropský lid znovu odvážil využít svého základního demokratického práva a zvolit si zástupce, jaké si přeje, přichází okamžitě doporučení z Německa.

Německý politik: Nechceme další Maďarsko: Slovensko se musí rozhodnout!
Norbert Röttgen (CDU)
9. dubna 2024 - 06:20

Necelých 24 hodin poté, co sociální demokrat Peter Pellegrini porazil ve druhém kole voleb na Slovensku liberálního kandidáta Ivana Korčoka, vyzval politik CDU Norbert Röttgen k vystoupení Slovenska z EU – a zároveň Maďarska. Pellegriniho „zločin“ spočívá v tom, že odmítá následovat slepou věrnost Nibelungů Ukrajině, vyzývá ke zdrženlivosti v dodávkách nových zbraní – výslovně s odkazem na kancléře Olafa Scholze – a zastává se mírových rozhovorů mezi Ukrajinou a Ruskem. Tolik důvodů je pro zarytého transatlantika Röttgena příliš.

Pellegrini a premiér Robert Fico „otevřeně sympatizují“ s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a maďarský premiér Viktor Orbán je „Putinův trojský kůň v EU,“. Zuří: To již nesmí a nemůže „tolerovat“. Ruská válka proti Ukrajině má pro EU také existenční rozměr, pokračoval Röttgen. „Každý, kdo zde stojí na straně agresora, nepatří do EU.“ Orbánova „politika vydírání“ by již neměla být respektována, „musí se jim ukázat dveře,“ požadoval. Slovensko by se pak muselo rozhodnout, „zda chce následovat Orbána, nebo zůstat v EU“.


Samozřejmě zde nemohl chybět zelený válečný štváč Anton Hofreiter. „Je důležité, aby slovenská vláda dostala jasný varovný signál z Berlína a Bruselu," řekl. Za tímto účelem navrhl krácení evropských fondů pro Slovensko a tvrdil, že Pellegrini chce Ficovi umožnit restrukturalizaci soudnictví a veřejnoprávního vysílání ve svůj prospěch. „V těchto těžkých časech může EU navenek důrazně jednat pouze tehdy, pokud uvnitř zachovává demokracii a právní stát. Nemůžeme si dovolit druhého Orbana,“ pokračoval Hofreiter.

Je až neuvěřitelné, jaký stupidní, brutální postoj koloniálního mistra opět projevují němečtí politici vůči evropským partnerským zemím, kterým de facto upírají svou domácí i zahraničněpolitickou suverenitu. Stále je na občanech příslušných zemí, jakou politiku podpoří nebo zavedou.


Neexistují žádné formální alianční závazky vůči Ukrajině a válku již nelze vyhrát vojensky, pokud vůbec kdy byla. Ukrajina již není schopna uspokojit svou potřebu vojáků, v zemi panuje obrovská válečná únava, mnoho mužů dělá vše pro to, aby se vojenské službě vyhnuli – například sňatkem s postiženými ženami nebo rozvodem s manželkou a žádostí o svěření dětí do výhradní péče. V této domnělé modelové zemi demokratických evropských hodnot nejsou dokonce zakázány sňatky z rozumu!

Přesto Röttgen a spol. odmítají veškeré snahy o definitivní ukončení tohoto masakru a chtějí na něj utrácet stále více peněz a zbraní, o lidských životech nemluvě. A konečně Německo, kde veřejnoprávní vysílání, většina ostatních médií a soudnictví byly dlouho „přestavěny“ v zájmu vlády, je tou poslední zemí, která by mohla ostatním zemím věrohodně přednášet o demokracii a svobodě. Němečtí politici zde svými křiklouny opět masivně poškozují vztahy se sousedními zeměmi a způsobují škody, které budou daleko přesahovat válku na Ukrajině.


(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif