Poslední zápas na Ukrajině začíná!

zprávy

Chystá se nová fáze války, Dmiitrij Medveděv, Dmitrij Medveděv, zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady, oznámil brutální útoky od východu na západ!

Poslední zápas na Ukrajině začíná!
Dmitrij Medveděv, zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady
1. ledna 2024 - 03:20

Teroristický útok na Belgorod a smrt civilistů představují „krvavý zločin banderovských bastardů" kvůli jejich neschopnosti něco změnit na frontě, řekl náměstek prezidenta Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv.

„My nejsme oni. I když nějaký parchant jako Zelenskij spí a sní o tom, že naše ozbrojené síly proměnily centrum Kyjeva v něco jako pásmo Gazy. Pak by bylo snazší získat od svých pánů nové zbraně. Ruská armáda v pátek způsobila obrovské škody na vojenské a další infrastruktuře kyjevského režimu, budeme pokračovat. A těm bastardům, kteří vydali trestní příkaz, bude hořet půda pod nohama. Od západu na východ ta území, která stále ovládají,“  napsal Medveděv na sociální síti „V kontakte".

Popřál také brzké uzdravení raněným a sílu příbuzným a přátelům obětí.



Ministerstvo zahraničních věcí Ruska oznámilo, že ostřelování Belgorodu je „cynický a krvavý zločin“ a že všichni pachatelé a podněcovatelé zločinu budou potrestáni.


Připomeňme, že ukrajinské síly mířily na Bělgorod raketami „oljha“ a z vícehlavňových raketometů české výroby. Byla použita zakázaná kazetová munice. Při útoku zemřelo 20 lidí a 111 bylo zraněno.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova oznámila, že Rusko požádalo o zasedání Rady bezpečnosti OSN kvůli ukrajinskému teroristickému útoku na Belgorod.

Ruské síly zasáhly rozhodovací centra v Charkově

Ruské ozbrojené síly zasáhly rozhodovací centra a vojenská zařízení v Charkově v reakci na ukrajinský teroristický útok na Belgorod s více odpalovacími raketovými systémy (MLRS), informovalo ruské ministerstvo obrany.

„Včera provedly ukrajinské ozbrojené síly útok MLRS ve městě Belgorod a zabily civilisty, včetně dětí. V reakci na tento teroristický útok zasáhly ozbrojené síly Ruské federace rozhodovací centra a vojenská zařízení ve městě Charkov, které používal kyjevský režim,“ uvedlo ministerstvo.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif