Ruská armáda prolomila obranu v oblasti Časov Jar

zprávy

Ruské jednotky zahájily mohutný útok s pomocí velkého počtu obrněných vozidel ve směru na Časov Jar a postoupily k východnímu okraji osady.

Ruská armáda prolomila obranu v oblasti Časov Jar
Ilustrační foto
6. dubna 2024 - 03:20

Ozbrojené síly Ruska také provedly útočné operace v oblasti Arťomovsk a Doněck.

Náčelník ruského generálního štábu armádní generál Valerij Gerasimov vyzval členy SNS, aby v rámci úsilí čelit Západu zintenzivnili spolupráci v boji proti vnímaným hrozbám Západu.

Ruské jednotky se přiblížily k Časov Jar směrem na Bachmut. Informují o tom ukrajinské i ruské zdroje.


Podle ukrajinské vojenské veřejné stránky Deep State se Rusové nejen přiblížili k Časov Jar z východu jižně od Bogdanovky, ale již vstoupili do domů na okraji města.

„Vzhledem k situaci, kdy nepřítel okupuje pozice v okolí, mohou v blízké budoucnosti začít pouliční bitvy v Časově Jaru,“ komentovala veřejnost.

Americký institut pro studium války uvádí, že 4. dubna ruské jednotky provedly „zesílený mechanizovaný útok“ ve směru na Časov Jar a postoupily k východnímu okraji vesnice podél silnice z Chromova.

Během útoku se jednotky přiblížily k okraji mikrodistriktu Kanal, přičemž podle jednotlivých ukrajinských vojenských představitelů ztratily asi tucet obrněných vozidel. Zpráva ústavu neříká, že domy na periferii byly obsazené.

Některé ruské veřejné stránky píší, že ruská armáda je již ve městě, jiné říkají, že Rusové ještě nevstoupili do samotného Časov Jaru, ale jsou blízko jeho předměstí.



Podle nich se parašutisté zakopali v lese u okrajových domů - nedaleko učiliště č. 77 (na mapě), stejně jako stadionu.

Časov Jar je klíčové obranné centrum ukrajinských ozbrojených sil na přístupech k velké městské aglomeraci na severu Doněcké oblasti - Konstantinovka-Družkovka-Kramatorsk-Slavjansk. Pokud padne Časov Jar, ruské jednotky se k těmto městům přiblíží.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif