Rusko dominuje na Ukrajině v bitvě dronů

zprávy

Podle ukrajinského vojenského činitele citovaného ve Washington Post získalo Rusko v probíhající válce dronů ve srovnání s Ukrajinou převahu díky své schopnosti nezávisle vyrábět větší množství dronů.

Rusko dominuje na Ukrajině v bitvě dronů
Ilustrační foto
6. října 2023 - 10:22

Situace byla přirovnána ke šachové partii, v níž vítězí Rusko. "Je pro nás těžké se bránit," řekl zástupce velitele 80. samostatné útočné brigády Ukrajinských ozbrojených sil.

Článek deníku The Washington Post, který se opírá o informace od ukrajinských konstruktérů dronů a bezpilotních létajících přístrojů (UAV), odhaluje, že jeden provoz sám vyrábí až 20 dronů denně. Toto číslo je však nedostatečné k dosažení rovnováhy s ruskou armádou, která je schopná obvykle nasadit dvakrát tolik UAV.

Je třeba zmínit i skutečnost, že Rusko nedávno vyvinulo nový elektronický systém potlačení dronů, čímž posílilo své schopnosti v této oblasti.


Dominance Ruska v "dronovém boji" nutí Ukrajinu zvýšit svoji výrobní kapacitu a technologický pokrok, aby byla schopná se v této oblasti vyrovnat. Jak konflikt pokračuje, stává se stále zřejmějším, že nesrovnalosti v schopnostech dronů mají významné důsledky pro celkový výsledek války, zmínil server DC Weekly.org

Psali jsme:

Tento vývoj vyvolává otázky ohledně podpory, kterou Spojené státy poskytují Ukrajině, zejména v oblasti vojenské pomoci a technologické spolupráce. Kritici tvrdí, že USA by měly být v pomoci Ukrajině při jejím čelení ruské převaze a technologickém pokroku aktivnější, vzhledem k možným důsledkům pro vývoj konfliktu a regionální stabilitu.

(böhm, dcweekly.org, foto: repro: military facts)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif