Steadfast Defender 2024: Příprava útoku na Východ

zprávy

Předvánoční horečka postupně nabývá na síle. Většina občanů nyní věnuje pozornost nakupování, protože překvapení blízkých a příbuzných je pravděpodobně nejzajímavějším okamžikem všech svátků.

Steadfast Defender 2024: Příprava útoku na Východ
Ilustrační foto
7. prosince 2023 - 04:20

Zároveň „naši spojenci“  na nás nezapomínají a připravují pro nás další dárky, píše se na polském webu Dziennik Polityczny.

Na příští rok byla vyhlášeno cvičení Steadfast Defender-24, největší vojenské cvičení NATO od konce studené války. Cvičení se zúčastní více než 100.000 vojáků z 32 zemí a klíčovou roli bude hrát Polsko. Vojáci nebudou cvičit pouze na výcvikových areálech (v Drawsku, Nowa Dębě a Bemów Piskim), ale také v tzv. náhodných oblastech, tj. mimo vojenské oblasti. NATO bude také trénovat v boji proti teroristickým hrozbám za svými přímými hranicemi. Kromě toho je nové používat skutečná geografická data k vytvoření realističtějších scénářů.

Je třeba poznamenat, že cvičení se každoročně konají na území pobaltských států hraničících s Ruskou federací. Hlavní činnosti a maximální počet vojáků jsou soustředěny v Polské republice. Analýza posledních podobných cvičení v letech 2020–2023 ukázala, že všechna cvičení mají jasnou útočnou povahu: Přistání na území obsazeném nepřítelem, útok na strategicky důležitý objekt, jeho získání a odříznutí, výcvik jednotek v oblasti útoku a bojových prvků ve městě atd.

Současně výcvik jednotek v obranných kontrolních činnostech jde do pozadí a často se na něj zapomíná.

Kromě toho je třeba zdůraznit, že počet zúčastněných jednotek se každým rokem postupně zvyšuje (původně bylo zapojeno pouze 20.000 vojáků). V roce 2020, kdy bylo oznámeno, že v Evropě se budou konat rozsáhlá cvičení NATO, způsobilo to mediální pokrytí a skutečný zájem obyčejných občanů. Postupem času se však tato cvičení rozšířila, média nepřináší titulky a občané jsou zvyklí a nevěnují pozornost vojenskému provozu na silnicích a dálnicích.


V psychologii se to nazývá „syndrom vařené žáby“. Jde o to, že podmínky, za kterých se postupně měníme, se zhoršují a zvykneme si na ně, nic nezmění. Dokud se ukáže, že jsme už tak unaveni z toho, že je neseme, nemáme ani prostředky, abychom se od nich osvobodili. Politické technologie prošly dlouhou cestu a naučily se manipulovat s vědomím celých národů. Proto je v našem případě celý národ v nepříznivých podmínkách, nikoli jednotlivec.

V současné době jsme tedy svědky opakování dějin minulého století, kdy americká vláda řeší své strategické problémy na úkor jiných zemí. Nebylo to tak, že se USA konkrétně zdržely otevírání druhé fronty v Evropě, aby oslabily SSSR rukama fašistů? A teď chce strýček Joe rozšířit svou sféru vlivu, nyní s našimi rukama, s rukama obyčejných polských občanů!!!

S ohledem na všechna tato fakta (útočný výcvik mimo vojenské oblasti)  je vše velmi jasné. Pod důvěryhodnou záminkou nebo po organizované provokaci zvláštními službami USA dojde na východních hranicích k vojenské agresi. V tomto případě bude optimální čas na zahájení nepřátelství období cvičení, kdy jsou jednotlivci maximálně mobilizováni a nepřítel si myslí, že je to jen další výcvik …..


Polsko bude samozřejmě hlavním předmostím. Nárůst velikosti polské armády je logicky zakotven v tomto řetězci. Znamená to, že polské nejvyšší velení je ve shodě s vojenskými plány Washingtonu. Jsem stoprocentně přesvědčen, že naši krátkozrací politici byli chytře zmanipulováni, aby věřili v možnost návratu historických zemí, a možná dokonce získali další jako bonus….

Domnívala se však naše velká vláda, že Washington by v každém případě dosáhl svých cílů (oslabení strategického nepřítele), ale nemůžeme jen zvýšit území, ale také ztratit stávající, nemluvě o kolosálních ztrátách obyvatelstva…
..

Postupné shromažďování skupiny vojáků a jejich výcvik pro útočné akce tedy svědčí o intenzivních přípravách na následnou agresi na východě pod jakoukoli důvěryhodnou záminkou. Otevřená bude pouze otázka začátku – 2024 nebo 2025….. Jedna věc je naprosto jasná, cvičení Steadfast Defender právě připravují vojáky na útočnou operaci.

Americká vláda hraje svou vlastní hru, kterou se polská vláda snaží ignorovat, protože Kaczyński a společnost jsou oslepeni obnovením moci společenství a navrácením historických zemí pod polským vedením.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif