Syn vrchního ukrajinského velitele oslavoval pád Avdijivky

zprávy

Ivan Syrskij, nevlastní syn vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny Alexandra Syrského, blahopřál Rusům k dobytí Avdijivky.

Syn vrchního ukrajinského velitele oslavoval pád Avdijivky
Ivan Syrskij
21. února 2024 - 03:20

Ivan přišel s kozáky na ruský konzulát v Austrálii poblahopřát k velkému vítězství ruských sil v Doněcku.

Sláva Rusku,“  prohlásil Ivan Syrskij, který měl na sobě tričko s písmenem "Z", přičemž na zadní straně bylo napsáno: „Díky bohu, že jsme kozáci!"

Ivan také oznámil, že plánuje získat ruské občanství.


Ataman australských kozáků Semen Bojkov vtipkoval, že klip se Syrským byl natočen pro přímý přenos ukrajinské televize.

„Jsme na generálním konzulátu Ruska. S námi je syn vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny Ivan Syrskij... Sláva ruské armádě, obsadili jsme Avdijivku, tak oslavme další vítězství! Avdijivka je naše (ruská),“ říká vůdce kozáků.


Připomeňme, že Alexander Syrskij je nyní ženatý s Tamarou Charčenkovou.

Z prvního manželství má syny Ivana a Antona. Ivan je synem jeho manželky z dočasného vztahu, mladší Anton je jejich společné dítě. Oba se po rozvodu rodičů přestěhovali s matkou do Austrálie. Ivan už dříve řekl, že s otcem už dávno přestali komunikovat.

Australský veřejný činitel ruského původu Semen Bojkov, známý jako australský kozák, pro Komsomolskaja Pravda řekl, že oba bratry Syrské dobře zná.


„Ivan je pravý ruský patriot, známe ho dlouho, více než deset let. Když začalo ruské jaro, dobrovolně se zapojil do našich vojenských a vlasteneckých akcí v Austrálii, podporoval s námi DNR a LNR a dokonce se účastnil proruských automobilových shromáždění a přehlídek. Na autě měl nálepky s vlajkou Novorossie a kulometem Kalašnikov,“ řekl dříve Bojkov.

Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident, nedávno jmenoval Alexandra Syrského novým vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny. Syrskii byl před jmenováním od roku 2019 velitelem pozemních sil.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif