Ukrajinci přiznali, že ruská armáda vstoupila do Chromova u Bachmutu

zprávy

Ukrajinské zdroje potvrdily, že ruská armáda vstoupila do Chromovoje (Artěmovskoje) u Bachmutu (Artěmovskoje). Informoval o tom ukrajinský telegramový kanál „Politika Země“.

Ukrajinci přiznali, že ruská armáda vstoupila do Chromova u Bachmutu
Ilustrační foto
30. listopadu 2023 - 03:20

Podle ukrajinské vojenské veřejné stránky Deep State „v září Ruská federace zintenzivnila ofenzivu v oblasti Berchovky, odtlačila ukrajinské jednotky od nádrže Berchovka a samotné vesnice, což ovlivnilo postavení ukrajinských ozbrojených sil u Chromova. a nyní to „zopakovala“ poznamenává telegramový kanál.

Boris Rožin, expert Centra pro vojensko-politickou žurnalistiku, komentoval situaci v Chromovské oblasti na svém telegramovém kanálu.

Ritter: Dnes 20% území, ale může to být až 50%, co ztratí Ukrajina

„Artěmovskoje (Chromovo) večer.
  1. Ukrajina připustila ztrátu části Chromova, ale tvrdí, že tam prý stále sedí někde na periferii. Neexistuje pro to žádný důkaz.
  2. Na ruské straně se hlásí nejen úplné dobytí Chromova (Artěmovskoje), ale také výrazný postup u Bogdanovky (západně od Artěmovskoje) s postupným přístupem k okraji vesnice, kterou se stejně jako Chromovo nepodařilo dobýt. během závěrečných fází bitvy o Artěmovskoje.
  3. Soudě podle úspěchů u Berchovky, Chromova a Bogdanovky se útoky ruských jednotek ukázaly jako zcela nečekané a pro nepřítele bolestné, v důsledku čehož nejenže byly všechny plody měsíce trvající ofenzívy na severozápadně od Artěmovskoje ztraceny, ale i pozice, které Ozbrojené síly Ukrajiny těžce na jaře dobyly
  4. Mezi důvody úspěchu ruských jednotek patří přesun části ukrajinských záloh z Artěmovskije na směr Avdijivku, v důsledku čehož ruské velení nalezlo zranitelný úsek nepřátelské fronty a tam včas zatlačilo, což vedlo k dobrým taktickým výsledkům,“ píše.
(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif