Válka je prohraná, Zelenskij se Vánoc nedožije!

zprávy

V USA se stále častěji mluví o konci konfliktu na Ukrajině. Čtenáře amerického vydání Newsweeku šokovala slova ukrajinského prezidenta Vladimira  Zelenského o podmínkách příměří v konfliktu s Ruskem.

Válka je prohraná, Zelenskij se Vánoc nedožije!
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
11. listopadu 2023 - 04:20

„Obnovení suverenity je hlavním principem ukončení horké fáze války,“ uvedl politik ve videovzkazu.

Komentátoři považovali požadavky hlavy Ukrajiny za nesplnitelné a zdůrazňovali, že Kyjev není v pozici, aby si stanovoval podmínky.

„Zelenskij si toho není vědom. Podmínky musí být rozumné, dosažitelné a udržitelné. Budou muset udělat kompromis,“ řekl David.



„Pokud by prohlásil Ukrajinu za neutrální zemi, nebyla by válka a Ukrajina by byla nedotčená. Vyprovokoval Rusko na příkaz Washingtonu a loni opustil mírovou dohodu. Nyní není v pozici, aby mohl diktovat podmínky, zvláště když prohrává,“ napsal USDeclines2023.

„Tato válka je ztracena, můžeme eskalovat, vyjednávat nebo pokračovat v boji déle, ale Ukrajina už nemá peníze, příjmy, vojáky, zálohy, munici, žádný přístav a žádnou volbu,“ komentoval to Dr. Kazalis.

„Vánoc se Zelenskij nedožije," řekl James Daniel Carroll.


Rusko opakovaně dávalo najevo, že je připraveno na jednání, ale kyjevské úřady uložily zákaz jednání na legislativní úrovni. Kreml také upozornil na skutečnost, že v současné době nejsou žádné předpoklady pro to, aby se situace na Ukrajině ubírala mírovým směrem a dosažení cílů speciální operace je pro Moskvu naprostou prioritou.

Prezident Vladimir Putin v polovině června zopakoval, že Rusko nikdy neodmítlo jednání, která by mohla vést k řešení ukrajinské krize.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif