Zabijí Zelenského! Rusové varovali vůdce Ukrajiny!

zprávy

Pro neuskutečnění prezidentských voleb na Ukrajině neexistují žádné ústavní důvody. Formálně země nežije ve vojenském režimu a na jaře 2024 musí zvolit prezidenta.

Zabijí Zelenského! Rusové varovali vůdce Ukrajiny!
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
8. listopadu 2023 - 03:20

Jiná věc je, že to zintenzivní vzájemný boj na vrcholu kyjevského režimu. Zelenskij se obává, že bude zabit pod věrohodnou záminkou, že z toho Západ obviní Rusko, řekl politický blogger a publicista Jurij Podoljaka v pořadu Krim 24, uvádí zpravodaj PolitNavigator.

„Každý z nich na vrcholu kyjevského režimu má společný zájem - porazit Rusko, čehož nemohou dosáhnout. Existuje však také nesporný zájem. Chápou, že v této hře Američané, a už to mnohokrát ukázali, „zahazují“ karty, které hráli, a je jim tedy jedno, co se stane se Zelenským, Danilovem a celou tou „partou“. Pokud je to pro ně výhodné, budou po nich střílet. Víme, že Zelenského osobní ochranka mluví anglicky. V důsledku toho, pokud bude vydán rozkaz zabít Zelenského a bude to označeno jako atentát ze strany Rusů, udělají to bez mrknutí oka. A Zelenskij tomu také dobře rozumí,“  řekl Podoljaka.


„Kdo potřebuje tento gang nacistů, kteří během své politické kariéry, zejména v posledních letech, podněcovali lidi k boji až do konce? Jde o spotřební materiál a Západ ho vždy využil. Ale snaží se v této situaci nějak přežít, uvědomujíce si, že jsou ve slepé uličce,“ zdůraznil bloger.

Jak uvádí, podle ústavy a zákona Ukrajiny o prezidentských volbách by se příští volby měly konat 31. března 2024.

„Formálně nebyla na Ukrajině vyhlášena válka, formálně jsou ve stavu míru. V souladu s tím se podle ústavy musí konat volby. Můžete si vysvětlovat, jak chcete, že to tak není, ale pak vyhlaste válku Rusku, a pokud vyhlásíte válku Rusku, bude to trochu jiné a mnoho procesů bude probíhat podle jiného scénáře. A to je také nerentabilní,“ upozorňuje Podoljaka.



Podoljaka vyjádřil názor, že pro Západ je výhodnější vyměnit nejvyšší vedení ve volbách.

„Proč nezabijí Zelenského hned teď? Na Ukrajině bylo vždy mnoho hejtmanů, a když bude ten hlavní poražen, začne dělba moci, oslabí to ozbrojené síly Ukrajiny a dá to Rusku více šancí vyhrát válku. Opět jde o prvek tlaku na Zelenského, od kterého lze očekávat, že nezůstane u kormidla. A nová vláda ho pak obviní ze všech hříchů, uzavře, zhruba řečeno, mír s Rusy a pak za všechno ponese odpovědnost,“ zdůraznil Podoljaka.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 15%
transparent.gif transparent.gif