Je Zeman "velezrádce", když informoval, zda byl novičok v Česku?

politika

"V České republice se v malém množství vyráběl a testoval jed novičok, který po testování byl zničen," prohlásil 3. května 2018 český prezident Miloš Zeman v posledním z pravidelné sérii rozhovorů pro TV Barrandov.

Je Zeman "velezrádce", když informoval, zda byl novičok v Česku?
Český prezident Miloš Zeman
4. května 2018 - 08:19

Hlava státu přitom vycházela ze zprávy Vojenského zpravodajství, podle něhož nervově-paralytická látka označovaná jako A230, kterou pro účely testování vyráběl Vojenský výzkumný ústav v Brně, je novičok.

Prezident ve stejném rozhovoru přiznal, že Bezpečnostní informační služba (BIS) naopak dospěla k závěru, že tento plyn není novičok. Podle ní novičok není plyn označený A 230, ale novičok je až plyn A 234.  Zeman po prostudování obou zpráv od tajných služeb se přiklonil k názoru vojenských zpravodajců.

"Závěr je, že u nás byl vyráběn a testován novičok, byť v malém množství a poté zničen. Víme kdy a víme kde to bylo... Je pokrytectví předstírat, že se nic takového nedělo," prohlásil prezident.

Milošovi Zemanovi, jak řekl, tolik nevadí, že se tak dělo, za pokrytecké však považuje předstírat, jako by se nic takového nedělo. "Lžeme si do vlastní kapsy," prohlásil.

Zbývá už jen připomenout, co se všechno semlelo poté, když  prezident Miloš Zeman požádal tajné služby o více informaci ohledně novičoku. V tu chvíli prezidenta  považovali někteří politikové stran a hnutí, které si sami pojmenovali, že jsou demokratické, dokonce za velezrádce

Proč, když na trhu je tolik kvalitních jedů, promiňte mi tu jedovatost

Světe div se, Zemanova zveřejněná čerstvá informace o novičoku vyskytovaném v Česku tyto politiky jistě nechtěně staví mezi pokrytce.



(ps, TV Barrandov, Prvnizpravy.cz, foto: ps) 




Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?