Orbán to definoval správně a přesně. Tak to vidí Hamplová

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová okomentovala vystoupení maďarského premiéra Viktora Orbána na Mezinárodní konzervativní konferenci (CPAC), která se koná v Budapešti.

Orbán to definoval správně a přesně. Tak to vidí Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
27. dubna 2024 - 06:05

Maďarsko je „konzervativním ostrovem v evropském progresivním liberálním oceánu“, prohlásil maďarský premiér Viktor Orbán na Konferenci konzervativní politické akce (CPAC), která se koná v Budapešti. Orbán také řekl, že Maďarsko má dnes v mezinárodní politice reputaci a dodal, že je to neobvyklé vzhledem k tomu, že jde o zemi s 10ti miliony obyvatel se „skromnou armádou“ a středně velkým HDP.

Na jeho vystoupení zareagovala na svém facebooku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, která okomentovala části z jeho projevu.



„Viktor Orbán dnes v Budapešti: “Progresivní liberálové dnes cítí nebezpečí, protože konec této éry znamená i jejich konec.”

Dnešní progresivisty přirovnal tvrdě ke komunistům... A odůvodnil to. Pro jejich úspěch bylo podle něj totiž klíčových pět věcí:

1. Změna definice, co je normální.
(Podepisuji, být normální je dnes skoro nebezpečné.)

2. Zneužití státních orgánů k šíření jejich myšlenek.
(Podepisuji. Stát je zneužíván ve prospěch jedněch a nefunguje tam, kde má.)

3. Prezentace odlišných názorů jako „bezpečnostní hrozby“.
(Podepisuji. Sama tomu čelím jako zkušená advokátka více jak tři roky.)

4. Pronásledování oponentů novináři.
(Podepisuji. Snaha nás “neposlušné” profesně i názorově dehonestovat ze strany některých médií je trvalá).

5. Zneužití státního aparátu k jejich pronásledování.
(Podepisuji. Co by se mělo vyšetřovat se naopak neděje. Vládne už autocenzura jako kdysi.)

Psali jsme:

Tedy: Už aby skončili. Oni jsou skutečnou hrozbou pro naše životy a pro naši osobní i národní svobodu… A zneužívají k tomu moci a státního aparátu. Ano, a to už tady kdysi bylo. Viktor Orbán to definoval správně a přesně. Jsou to opravdu novodobí komunisté. I s oním centrálním plánováním a snahou mít přehled absolutně o všem, a zakazováním nepohodlných názorů i lidí a akcí. Sami jsou neschopni, tak schopné umlčují… Urážejí…

Musí to skončit. Postačuje k tomu pud sebezáchovy. Ale musí přijít už velmi rychle. Viktor Orbán to dnes řekl natvrdo. Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy. Jak prosté. O to více důležité.

Jeho projev byl projevem odpovědného státníka, premiéra sebevědomé země a muže na svém místě. Přeji naší zemi brzy také takového. Aby se nám už ulevilo," okomentovala část projevu maďarského premiéra Viktora Orbána senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif