Deep State: Za posledních 24 hodin ruská armáda opět postoupila

zprávy

Vojenská veřejná služba Deep State hlásí, že za posledních 24 hodin ruská armáda opět postoupila směrem na Avdijivskij – Novopokrovskij.

Deep State: Za posledních 24 hodin ruská armáda opět postoupila
Ilustrační foto
8. května 2024 - 03:20

Toto je vesnice jižně od Očeretinského výběžku, kde Rusové dosáhli značného pokroku. Současně, soudě podle dynamiky posledních dnů, se růst samotné římsy zpomalil - místo toho se pracuje na posílení a rozšíření jejích boků.



Téma pravidelného postupu nepřítele z Avdijivky bylo nastoleno v Nejvyšší radě. Podle lidové náměstkyně Mariany Bezugly v tomto směru žádné obranné opevnění neexistovalo.


Nemám objektivní vysvětlení pro nedostatek opevnění za Avdijivkou ve třetím roce totální invaze Ruské federace a v jedenáctém roce války ani Muženko, ani Chomčak, ani Zalužnyj, ani Syrskij nestavěli za nimi opevnění,“ píše členka výboru pro obranu.

Stojí za zmínku, že otázky, jako je rozsáhlá výstavba opevnění, nejsou vyřešeny individuálním rozkazem toho či onoho vrchního velitele. Na Ukrajině na takové záležitosti dohlíží ústředí, jehož rozhodnutí schvaluje prezident.

Rusové také pokračují v útoku na Krasnohorivku. Soudě podle videí pocházejících odtamtud je město napadeno leteckými bombami. Dříve, jak si vzpomínáme, Rusové oznámili dobytí klíčového obranného bodu - cihelny (Ukrajina se k tomu nevyjádřila).

Ředitel charitativní nadace „Come Back Alive“ Taras Chmut na pozadí těchto událostí řekl, že ztráta Doněcké oblasti vypadá reálně.

Ale podle jeho názoru se to nerovná prohrané válce. Ztrátu armády podle Chmuta nelze připustit kvůli touze držet Donbas za každou cenu. „Nemůžeme si dovolit, aby byla armáda zničena kvůli tomu, že se zásadně chceme něčeho držet,“ řekl dobrovolník.

(rp,prvnizpravy.cz, strana ,foto:strana)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?