Bylany se těší z nového obecního úřadu a požární zbrojnice

regiony

Bylany se těší z nového obecního úřadu a požární zbrojnice
Hejtman Martin Netolický v Bylanech
15. dubna 2024 - 11:30

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil v uplynulém týdnu Bylany na Chrudimsku, kde dokončili rekonstrukci obecního úřadu a přístavbu hasičské zbrojnice. Celkové náklady dosáhly 19 milionů korun s tím, že kraj poskytl dotaci 750 tisíc korun.

„Obecní úřad v rámci přestavby sídlil dočasně společně s poštou v kulturním domě a na konci roku začalo stěhování. Celkové náklady a přestavbu činí 19 milionů korun s tím, že přibližně 12 milionů získala obec v rámci různých dotačních zdrojů včetně Ministerstva pro místní rozvoj ČR a krajského rozpočtu, kdy jsme poskytli 750 tisíc korun na přístavbu hasičské zbrojnice. Na to, že se jedná o investici v rozsahu dvou obecních rozpočtů, tak je obdivuhodné, že Bylany vše zvládly bez čerpání úvěru," řekl hejtman Netolický.



Ten si prohlédl také komunální traktor s možností nástavby pro úklid sněhu či čištění komunikací, na který obec získala dotaci 210 tisíc korun z krajského Programu obnovy venkova. Další výzvou pro obec je vybudování multifunkčního hřiště či budování chodníku na hlavní silnici z Chrudimi do Heřmanova Městce, což bude aktivita koordinovaná s investicí Ředitelství silnic a dálnic.

Pardubickénovinky.cz informoval Mgr. Dominik Barták, tiskový mluvčí Pardubického kraje.

(jv,pardubickenovinky.cz,foto:arch.kú)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif