Český Těšín: Ocenění vyučující Střední zdravotnické školy

regiony

Jedná se již o čtvrté ocenění pedagoga AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické městem Český Těšín v řadě.

Český Těšín: Ocenění vyučující Střední zdravotnické školy
Lenka Šabacká
29. března 2024 - 12:00

Mgr. Lenka Šabacká byla oceněna zejména za profesionální, kreativní, citlivý a trpělivý přístup ke studentům nejen při výuce profilových předmětů. Pedagožka zodpovídá za zdravé klima ve školea plánovanými aktivitami působí preventivně proti sociálním a patologickým jevům mladistvých. Zabývá se dlouhodobě Enviromentální výchovou, pravidelně organizuje dny Země a jako vedoucí týmu vede žáky k ekologickému myšlení.

Pro kolegy je nepostradatelnou a kreativní posilou pedagogického sboru. Metodicky vede nové pedagogy a nabízí jim svoji pomoc při vzdělávání mladé generace zdravotníků, vede nové třídní učitele a je vedoucí předmětové komise přírodovědných předmětů. „Mgr. Lenka Šabacká byla už u založení naší školy a neustále přispívá k jejímu dalšímu rozvoji a šíření dobrého jména. Přispívá ke kvalitnímu vzdělávání našich žáků, obětavě a zodpovědně pomáhá připravovat naše maturanty ke zkoušce dospělosti a připravuje je k přijímacím zkouškám na vysoké školy,“ doplňuje PhDr. Karin Delongová, zástupkyně ředitele školy.

Oceněná pedagožka je hlavním koordinátorem studijního oboru Zdravotnické lyceum. Vyučuje jak na střední zdravotnické škole, tak i na vyšší odborné škole zdravotnické, spoluorganizuje a koordinuje charitativní akce ve spolupráci s mezinárodní humanitární organizací ADRA.

„Z nominace jsem měla radost. Vnímám ji jako ocenění za mou dosavadní práci ve škole. Na AGEL Střední zdravotnické škole působím od roku 2018 a má práce mě neustále naplňuje, “ sděluje Mgr. Lenka Šabacká.

Pedagožka podporuje, motivuje a rozvíjí nadané a talentované žáky, ale dokáže i účinně pomoci žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. „Pomáhá i žákům prvních ročníků kreativním a inovativním způsobem vštípit náročné učivo a vede besedy a semináře s názvem Jak se správně učit,“ dodává PhDr. Karin Delongová, zástupkyně ředitele školy s tím, že přínos oceněné pedagožky pro školu je opravdu nevyčíslitelný.

Moravskoslezskenovinky.cz informovala Gabriela Lefenda, tisková mluvčí AGEL.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:agel)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif