Spolupráce IZS v Tiských skalách: Záchrana horolezce

regiony

Krásné počasí láká do lezecké oblasti na severu Čech velké množství milovníků skal. Jeden z nich nezvládl výstup stěnou a po cca šestimetrovém pádu utrpěl poranění zad.

Spolupráce IZS v Tiských skalách: Záchrana horolezce
Z akce
14. dubna 2024 - 07:00

K vyřešení nehody vyrazili tři záchranáři Horské Služby z Tisé ve spolupráci s jednotkou JSDH z Tisé. Ošetření pacienta, příprava pro transport a navedení vrtulníku LZS Ústi n. Labem. Zdánlivě rutinní záležitosti, ale jejich důležitost pro včasné ošetření pacienta ve zdravotnickém zařízení je naprosto zásadní.

Transport v podvěsu na místní fotbalové hřiště provedla posádka LZS Ústí nad Labem. Pacienta z podvěsu na palubu vrtulníku pomohli přesunout členové lezecké skupiny HZS Ústí nad Labem. Jejich dojezdová vzdálenost je přeci jenom větší než záchranářů HS z Tisé, a tudíž se připojili k zásahu později. Pacient se díky spolupráci všech účastníků akce dostal na palubě vrtulníku do nemocniční péče zhruba za hodinu a deset minut. Koordinace zásahů v těžkém terénu a spolupráce všech složek IZS, tak jak ji předvádějí kolegové v Krušných horách je zárukou včasného vyřešení nehod a rychlého poskytnutí odborné péče.

Ústeckénovinky.cz informoval náčelník HS Krušné hory Bc. Miroslav Račko.

(rp,usteckenovinky.cz,foto:HS Krušné hory)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif