Sportoviště v regionu se daří obnovovat i díky kraji

regiony

Sportoviště v regionu se daří obnovovat i díky kraji, letos na tyto účely pošle téměř 10 milionů korun.

Sportoviště v regionu se daří obnovovat i díky kraji
Ilustrační foto
29. března 2024 - 12:00

Karlovarský kraj každoročně vypisuje dotační program, prostřednictvím něhož přispívá amatérským sportovcům i sportovcům z tělovýchovných jednot na údržbu a provoz sportovišť včetně jejich vybavení. Na minulém zasedání Rady Karlovarského kraje bylo odsouhlaseno rozdělení podpory pro celkem 102 organizací.

„Snažíme se vytvářet rovnocenné podmínky pro rozvoj sportu v regionu, a proto podporujeme i menší sportovní kluby a tělovýchovné jednoty, kterým velice často chybí prostředky na opravu a údržbu jejich sportovišť. V letošním roce mezi ně rozdělíme více než 9,9 milionu korun. Jsme si vědomi toho, že právě tyto organizace přispívají k popularizaci sportu a že se v jejich řadách rodí sportovní talenti, kteří pak skvěle reprezentují kraj na národních i zahraničních soutěžích,“ uvedl radní Jindřich Čermák, jenž má na starosti oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Celkem bylo přijato 109 žádostí, z nichž 5 bylo ze strany žadatelů stornováno. Podmínky dotačního titulu nakonec splnilo 102 žádostí. Při jejich kontrole byla posuzována nejen bezdlužnost, ale také případné duplicity. 



„Celkové nároky sportovních organizací výrazně překročily alokaci dotačního programů, a to více než o 7 milionů korun. Museli jsme tedy přistoupit k jejich krácení. Peníze od kraje půjdou například na obnovu a údržbu volejbalového a beachvolejbalového areálu v Karlových Varech – Tuhnicích, na výměnu starého mola na loděnici Dřenice, na modernizaci tribuny v Dolním Rychnově či na rekonstrukci stáje pro koně, jež vlastní Jezdecký klub Karlovy Vary - Stará Role. S přispěním kraje se opraví i šatny a toalety v hale Tělovýchovné jednoty Ostrov, zmodernizuje se závlahový systém na fotbalovém hřišti v Citicích a Tělovýchovná jednota Spartak Horní Slavkov si pořídí travní traktor,“ doplnil Jindřich Čermák.

Informovala Mgr. Veronika Svobodová za Krajský úřad Karlovy Vary.

(jv,karlovarskenovinky.cz,foto:kúkv)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif