V Brně finišuje úprava Makovského náměstí

regiony

Revitalizace Makovského náměstí vstoupila do závěrečné etapy plánu stavebních úprav. Na ploše náměstí se ve stínu stromů objevily nejen nové lavičky a oddechové plotny.

V Brně finišuje úprava Makovského náměstí
Nová zeleň na Makovského náměstí.
26. května 2022 - 11:00

Prašné, betonové a v létě vyprahlé náměstí bude minulostí. ,,Těším se, že už brzy bude Makovského náměstí patřit k místům, které se podařilo citlivým způsobem upravit v přívětivý městský relaxační prostor," říká místostarosta Filip Leder .

Pokračující kultivace Makovského náměstí je realizací studie adaptačních opatření na změny klimatu, kterou Žabovřesky nechaly vypracovat ve spolupráci s Odborem životního prostředí Magistrátu města Brna.

„Cílem této studie, kromě toho, že jsme chtěli více zeleně, bylo zejména to, aby se plocha náměstí opticky oddělila od silnice s jejím rušným provozem a zároveň, aby se náměstí více uzpůsobilo pro konání společensko-kulturních akcí," vysvětluje Filip Leder. Realizace projektu byla svěřena městské části Brno-Žabovřesky. Zastupitelstvo města Brna k ní přispělo 1,6 mil. Kč.


Realizační fáze projektu byla rozdělena do dvou na sebe navazujících etap. První obsahovala přípravu původních záhonů, odstranění části keřových porostů a položení nového chodníčku, který nahradil vyšlapanou stezku v trávníku.

Následovala výroba odpočinkového mobiliáře a designových odpadkových košů. Právě nový mobiliář, včetně dřevěných ploten pod korunami stromů, je nyní nejvýraznější ochutnávkou na nový vzhled Makovského náměstí.






(pšt, jihomoravskenovinky.cz, zdroj: mmb)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif