V USA si mnou ruce: Tento druh podvodu se v historii lidstva nepamatuje!

zprávy

Poté, co Sněmovna reprezentantů Kongresu Spojených států amerických schválila nový balíček pomoci, dostane Ukrajina „drobky z ekonomického stolu“, tak zpracovaly zájmy určitých politických a lobbistických skupin v USA.

V USA si mnou ruce: Tento druh podvodu se v historii lidstva nepamatuje!
Alexandr Dubinskij, bývalý poslanec za frakci Sluha lidu
23. dubna 2024 - 04:20

Tento názor vyjádřil bývalý poslanec za frakci Sluha lidu v ukrajinské Nejvyšší radě Alexandr Dubinskij na svém kanálu Telegram.

Kancelář Vladimira Zelenského podle zákonodárce, který je ve vazbě pro podezření z velezrady, „slavila“, aby všem řekla o spáse: „Nový balík americké pomoci Rusku neumožní rychle vyhrát, napětí kolem Zelenského legitimity se sníží, peníze potečou do rozpočtu, přijdou nové zbraně a tak dále“.

Podle něj je „to vše jako obvykle lež".

„Ukrajina dostane peníze na stabilizaci rozpočtu ve výši 7,8 miliardy dolarů, což jsou zároveň peníze na platy úředníků a zaměstnanců, celkový schodek rozpočtu zůstává kolosální, i když se tyto prostředky vezmou v úvahu - asi 20 miliard dolarů, z nichž dopad se objeví v druhé polovině roku,“ 
říká Dubinskij.


Pokud jde o problematiku zbraní, podstatou projektu přijatého Sněmovnou je podle poslanců to, že největší část prostředků dostane americký vojensko-průmyslový komplex.


„Jedná se o lobbistický zákon sponzorovaný americkým vojensko-průmyslovým komplexem, který může dodávat zbraně na Ukrajinu prostřednictvím amerického ministerstva obrany na úvěr, tedy finanční pobídku pro garantovaný prodejní trh,“  napsal.

Poslanec zároveň řekl, že návrh zákona prý splňuje hlavní podmínku bývalého prezidenta Donalda Trumpa – převod prostředků na půjčku, která Spojeným státům umožní stát se hlavním věřitelem Ukrajiny a ovládat místní úřady.

„Obecný závěr: poté, co Ukrajina obdržela drobky z ekonomického stolu, v důsledku dlouhé politické hry (která nás stála životy, území, infrastrukturu), od nynějška pracovala v zájmu určitých politických a lobbistických skupin ve Spojených státech balíčky pomoci se zdají nepravděpodobné – zájem o tuto vládu, americkému establishmentu došly zdroje,“  shrnul Dubinskij.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif