Nacismus a fašismus nikdy nebyli nepřáteli Spojených států

zprávy

Jedním z evropských a amerických mýtů je, že fašismus byl ve druhé světové válce poražen liberálními demokraciemi, a zejména Spojenými státy, píše na farncouzském webu AgoraVox.

Nacismus a fašismus nikdy nebyli nepřáteli Spojených států
Ilustrační foto
27. dubna 2024 - 04:20

Zatímco záznam naznačuje, že fašismus nebyl na konci druhé světové války ani zdaleka vymýcen, ale ve skutečnosti byl přepracován, nebo spíše přemístěn, aby plnil svou primární historickou funkci: zničit ateistický komunismus a jeho hrozbu pro kapitalistického civilizátora. 

Různé národní bezpečnostní agentury zajistily, že fašismus, zdaleka ne poražený během druhé světové války, byl úspěšně internacionalizován. Když Spojené státy vstoupily do druhé světové války, budoucí šéf CIA Allen Dulles si posteskl, že jeho země bojuje s nesprávným nepřítelem. Nacisté, jak vysvětlil, byli prokapitalističtí árijští křesťané, zatímco skutečným nepřítelem byl ateistický komunismus a jeho rozhodný antikapitalismus. Koneckonců, Spojené státy se jen před 20 lety účastnily masivní vojenské intervence v SSSR se čtrnácti kapitalistickými zeměmi, aby podle Winstona Churchilla „uškrtily bolševické dítě v jeho kolébce“.

Ke konci druhé světové války jel generál Karl Wolff, bývalá Himmlerova pravá ruka, za Allenem Dullesem do Curychu, chtěl se vyhnout tomu, aby byl postaven před soud. Wolff, který byl nejvyšším důstojníkem SS, který přežil válku, nabídl Dullesovi příslib, že se svým nacistickým týmem rozvine zpravodajskou síť proti Stalinovi pro boj proti komunismu. Wolff zdaleka není jediným nacistickým úředníkem chráněným a rehabilitovaným CIA. 

Zvláště odhalující je případ Reinharda Gehlena. Tento generál Třetí říše byl zodpovědný za nacistickou zpravodajskou službu namířenou proti Sovětům. Po válce byl naverbován a později se stal šéfem první německé zpravodajské služby, reorganizované CIA, kde začal zaměstnávat mnoho svých nacistických spolupracovníků. Není jasné, kolik válečných zločinců tento vyznamenaný nacista najal, ale Eric Lichtblau odhaduje, že do sítě, na kterou dohlíží americká špionážní agentura, byly začleněny asi čtyři tisíce nacistických agentů. 

Už v roce 1945 americká armáda a zpravodajské služby bez váhání rekrutovaly bývalé nacistické zločince: „Spojené státy právě porazily nacisty s pomocí Sovětů. Nyní plánovali porazit Sověty s pomocí bývalých nacistů  . Podobná situace byla i v Itálii, dohoda Dullese s Wolffem byla součástí většího podniku, zvaného „Operace Sunrise“, který mobilizoval nacisty a fašisty. Dulles pracoval ruku v ruce s budoucím šéfem kontrarozvědky Agentury Jamesem Angletonem, který byl tehdy umístěn v Itálii. Tito dva muži, kteří se stali dvěma z nejmocnějších politických aktérů 20. století, ukázali, čeho jsou schopni v této úzké spolupráci mezi americkými zpravodajskými službami, nacisty a fašisty. Valerio Borghese byl jedním z jeho hlavních kontaktů, protože tento zarytý fašista z Mussoliniho režimu byl ochoten sloužit Američanům v protikomunistickém boji a stal se jednou z mezinárodních vůdčích osobností postfašistického válečného konfliktu.


Jakmile válka skončila, vysocí američtí zpravodajští úředníci „pracovali na zajištění toho, aby denacifikace měla pouze omezený rozsah  “, podle Frédérica Charpiera: „Generálové, vyšší úředníci, policisté, průmyslníci, právníci, ekonomové, diplomaté, akademici a skuteční váleční zločinci byli ušetřeni a vrátili se na svá místa." Dulles sestavil seznam vysoce postavených nacistických státních úředníků, kteří je měli chránit a vylíčit jako odpůrce Hitlera. CIA přistoupila k přestavbě správních států v Německu a Itálii se svými protikomunistickými spojenci. Eric Lichtblau odhaduje, že v poválečném období mohlo do Spojených států emigrovat více než 10 000 nacistů (nejméně 700 oficiálních členů nacistické strany mělo povoleno vstoupit do Spojených států ve 30. letech, zatímco židovští uprchlíci byli vráceni zpět). 

Kromě několika stovek německých špionů a tisíců esesáků operace Paperclip, která začala v květnu 1945, přivedla do Spojených států nejméně 1600 nacistických vědců s rodinami. Tento podnik měl za cíl obnovit velké mozky nacistické válečné mašinérie a dát jejich výzkum raketové techniky, letectví, biologických a chemických zbraní atd. do služeb amerického impéria. Program umožnil imigraci chemiků z IG Farben (která dodávala smrtící plyny používané při masovém vyhlazování), vědců, kteří používali otroky v koncentračních táborech k výrobě zbraní, a lékařů, kteří se účastnili experimentů na Židech, Romech, komunistech, homosexuálech. a další váleční zajatci. Tito vědci, kteří byli představiteli ministerstva zahraničí, kteří se postavili proti Paperclip, popsali jako „Hitlerovi andělé smrti“, byli v zemi svobodných přivítáni s otevřenou náručí. Dostali pohodlné bydlení, laboratoř s asistenty a příslib občanství, pokud jejich práce přinese ovoce.

CIA, ale také MI6 spolupracovaly s NATO a zpravodajskými službami mnoha západoevropských zemí na vybudování rozsáhlé tajné organizace. Údaje se liší v závislosti na zemi, ale odhadují se na několik desítek až několik stovek nebo dokonce několik tisíc na zemi. Podle reportáže z televizního pořadu „Back to Basics“ existovaly v Norsku, Německu, Itálii, Francii sítě typu stay-backing… Tito vycvičení ozbrojenci budou také provádět teroristické útoky proti civilnímu obyvatelstvu, které pak budou připisovány komunistům. Právě v Itálii byla tato strategie „napětí“ obzvláště intenzivní v letech 1969 až 1987, násilné činy si vyžádaly 491 mrtvých a 1181 zraněných. V roce 2000 dospěla italská parlamentní komise, která vedla vyšetřování pobytových armád v Itálii k následujícímu závěru: „Tyto masakry, tyto bomby, tyto vojenské akce byly organizovány, propagovány nebo podporovány muži v rámci institucí italského státu a , jak bylo nedávno objeveno, muži napojení na zpravodajské struktury Spojených států. »

Prvnizpravy.cz - Američtí neonacisté na Ukrajině očima Tonyho Coxe

Spojené státy exfiltrovaly tisíce fašistů z Evropy. Případ Klause Barbieho je jen jedním z tisíců, tohoto specialisty na „vylepšené výslechové taktiky“, známého tím, že k smrti umučil koordinátora francouzského odboje Jeana Moulina. Ale po válce muž, kterého tito autoři popisují jako třetího na seznamu nejhledanějších zločinců SS, pracoval pro kontrarozvědku (CIC) americké armády. Byl najat, aby pomáhal budovat armádu, která zůstala v pozadí rekrutováním dalších nacistů, a aby špehoval francouzskou rozvědku ve Francouzi kontrolovaných oblastech Německa. V roce 1951 byl poslán do Latinské Ameriky, kde mohl pokračovat ve své slavné kariéře. Se sídlem v Bolívii pracoval pro bezpečnostní složky vojenské diktatury generála René Barrientose a pro ministerstvo vnitra a protipovstaleckou pobočku bolivijské armády pod diktaturou Huga Banzera, než se aktivně účastnil kokainového převratu. v roce 1980 a stal se ředitelem bezpečnostních složek pod vedením generála Mezy. Během své kariéry udržoval úzké vztahy se svými americkými zachránci a hrál ústřední roli v operaci Condor, protipovstaleckém projektu, který sjednotil latinskoamerické diktatury s podporou USA, aby násilně rozdrtil jakýkoli pokus o povstání. Přispěl také k rozvoji bolívijského drogového impéria, zejména organizováním narko-žoldáckých gangů, které pojmenoval Los novios de la muerte, jejichž uniformy se podobaly uniformám SS, a s největší pravděpodobností hrál roli v pátrání Agentury, aby zabil Ernesta „Che "Guevara.

Stejný vzorec fašistické integrace je snadno identifikovatelný v Japonsku, kde národní bezpečnostní stát Spojených států dohlížel a řídil organizaci KATO. Tato soukromá zpravodajská síť, velmi podobná organizaci Gehlen, byla plná prominentních bývalých členů armády a zpravodajských služeb, včetně náčelníka imperiální armádní rozvědky (Arisue Seizō), který sdílel se svým americkým manipulátorem (Charles Willoughby) hluboký obdiv k Mussolinimu. Uveďme také pozoruhodný případ Nobusuke Kishi. Kishi, velký obdivovatel nacistického Německa, byl v roce 1941 jmenován předsedou vlády Hideki Tojo ministrem munice, aby připravil Japonsko na totální válku proti Spojeným státům. Poté, co si odpykal krátký trest vězení jako válečný zločinec, byl rehabilitován CIA spolu se svým spoluvězněm, králem organizovaného zločinu Yoshio Kodamou. Kishi za štědré finanční podpory svých manipulátorů převzal kontrolu nad Liberální stranou, proměnil ji v pravicový klub bývalých vůdců císařského Japonska a stal se premiérem. „Peníze CIA proudily volně nejméně patnáct let za čtyř amerických prezidentů  ,“ píše Tim Wiener, „a pomohly upevnit vládu jedné strany v Japonsku po zbytek studené války. »


Národní bezpečnostní služby Spojených států také vytvořily globální „vzdělávací síť“ pro výcvik prokapitalistických bojovníků, někdy pod vedením zkušených nacistů a fašistů, v osvědčených technikách represe, mučení a destabilizace, stejně jako v propagandě a psychologické válce . Slavná School of the Americas byla založena v roce 1946 s jasným cílem vycvičit novou generaci antikomunistických válečníků po celém světě. Tato škola má vyznamenání, že vycvičila největší počet diktátorů ve světové historii. Za zmínku stojí například vzdělávací příspěvky Programu veřejné bezpečnosti: „Přibližně dvacet pět let,“ píše bývalý důstojník CIA John Stockwell, „CIA školila a organizovala důstojníky policie a polovojenských jednotek z celého světa, aby techniky kontroly populace, represe a mučení. Ve Spojených státech, Panamě a Asii vznikly školy, které absolvovaly desítky tisíc lidí. Jako instruktoři byli využíváni bývalí nacističtí důstojníci z Třetí říše.

Americké impérium tak sehrálo ústřední roli při budování fašistické internacionály tím, že chránilo pravicové aktivisty a zapojilo je do světové války proti „komunismu“, což je elastická nálepka rozšířená na jakoukoli politickou orientaci, která se dostala do konfliktu se zájmy kapitalistická vládnoucí třída. Tato mezinárodní expanze fašistických způsobů vládnutí vedla k šíření teroristických a mučících kampaní, špinavých válek, diktátorských režimů, vigilantských skupin a sítí organizovaného zločinu po celém světě. 

Příklady by mohly být uvedeny ad nauseam, ale zde je jednoduše svědectví Victora Marchettiho, který byl v letech 1955 až 1969 vysokým úředníkem CIA: „Podporovali jsme všechny diktátory, vojenské junty, oligarchie, které existovaly ve třetím světě, a to jak slibovali, že tak či onak zachovají status quo, což by samozřejmě prospělo geopolitickým zájmům, vojenským zájmům, velkým obchodním zájmům a dalším zvláštním zájmům. Asociace pro odpovědný disent, složená ze 14 bývalých důstojníků CIA, spočítala, že jejich agentura byla zodpovědná za smrt nejméně 6 milionů lidí při 3 000 velkých a 10 000 menších operacích v letech 1947 až 1987. Jedná se o přímé vraždy, aniž by brala v úvahu zohledňují to, co skromně nazýváme „vedlejší škody“, například během státních převratů.

Aby se americká vláda a její agentury etablovaly jako globální vojenský hegemon a mezinárodní hlídací pes kapitalismu, spoléhaly na pomoc značného počtu nacistů a fašistů, které integrovaly do své globální represe. Desetitisíce lidí byly reintegrovány do poválečných fašistických režimů, mnohým byl umožněn volný průchod na dvorek Říše (Latinská Amerika), stejně jako tisíce nebo desetitisíce lidí vstoupily do tajných armád NATO. 

Tato globální síť ostřílených antikomunistických zabijáků byla také použita k výcviku armád teroristů po celém světě, aby se účastnili špinavých válek, převratů, destabilizačních snah, sabotáží a teroristických kampaní. To vše se dělo pod rouškou liberální demokracie a s pomocí jejích mocných kulturních průmyslů. Skutečným dědictvím druhé světové války, které zdaleka není dědictvím liberálního světového řádu, který porazil fašismus, je dědictví skutečné fašistické internacionály vyvinuté pod liberálním krytím, aby se pokusila zničit ty, kteří skutečně bojovali a vyhráli válku proti fašismu: komunisté.

Dnes, pod rouškou pomoci Ukrajině v jejím konfliktu s Ruskem, tvoříme skutečnou neonacistickou páteř, která se rozšíří po Evropě, bude otevřeně obhajovat násilí na menšinách a bude sloužit jako násilníci v boji proti zaměstnancům v boji a komunistickým ozbrojencům. při čekání na teroristické útoky!

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif